Sari la conținut

Narcis Neaga, de numele căruia se leagă ”scufundarea” autostrăzii Sibiu-Orăștie, revine ca director general

Compania Naţională de Administrare a Infrastrcturii Rutiere (CNAIR) a anunţat luni că l-a numit în funcţia de director general al CNAIR pe Narcis Neaga, care va prelua mandatul în data de 12 mai.

Narcis Neaga a fost director general al CNAIR în perioada 2012-2015. În această perioadă a luat mai multe măsuri eronate care au dus în final la probleme masive de calitate la lotul 3 din autostrada Sibiu Orăștie. Printre acestea rezilierea contractelor de consultanță semnate cu firma Consitrans, deschiderea traficului pe lotul de autostradă cu două zile înainte de al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 2014, respingerea unor soluții tehnice tip tunel care ar fi ajutat la evitarea alunecărilor masive de teren. Narcis Neaga a intrat inclusiv in atenția procurorilor DNA, de care a scăpat prin invocarea unor excepții de neconsituționalitate, ridicate prima dată de Alina Bica.

Neaga a fost numit, în martie, membru în consiliul de administraţie al CNAIR. Asociaţia Pro Infrastructură a spus atunci că perioada în care Narcis Neaga a condus CNAIR a fost "cea mai nocivă pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din România din ultimii ani".

Mandatul actualului director general al CNAIR, Ştefan Ioniţă, urma să expire în 12 mai. Ioniţă a solicitat consiliului de administraţie să revină pe funcţia de director al Direcţiei Tehnice şi Calitate, deţinută anterior.

Ştefan Ioniţă a fost numit în funcţia de director general al CNAIR în 13 ianuarie 2017.

Citește aici cum a scăpat Narcis Neaga, viitorul director general al CNAIR, de procurorii DNA.

Pe aceeași temă