NEPI vrea mall la Gara de Nord. A pus ochii pe 47 de gări unde ar investi 1,5 miliarde euro

Data publicării:
gara de nord

Gara de Nord din Bucureşti alături de alte 15 gări de pe teritoriul României ar putea fi modernizate prin Parteneriat Public Privat (PPP) de către Grupul NEPI Rockcastle. Acesta este o companie sud-africană care deține 24 de centre comerciale din România printre care și Promenada Mall.

“Grupul NEPI Rockcastle este dispus să investească 1,5 miliarde de euro în modernizarea gărilor din România. În acest sens, Grupul va înainta o propunere, spre analiză, Guvernului României”, a declarat, pentru Club Feroviar, un oficial din cadrul Ministerului Transporturilor.

Potrivit celor mai noi informaţii, furnizate de către CFR SA în cadrul Summit-ului Zilele Feroviare desfăşurat în luna octombrie la Bucureşti, administratorul naţional de infrastructură feroviară intentioneza să modernizeze pe viitor un număr de 47 de gări, printre care şi Gara de Nord Bucureşti.

Grupul NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din România, a obţinut din activitatea de pe piaţa românească un profit înainte de taxare de 285 milioane euro în 2017, în creştere cu aproape 30% comparativ cu anul anterior, pe fondul majorării veniturilor din chirii la circa 133 milioane euro şi al extinderii portofoliului de proprietăţi.

În România, grupul deține 24 centre comerciale, cu o suprafața de 726.000 metri pătraţi (aproape un sfert din stocul total din ţară) evaluate le 1,6 miliarde de euro. Acestea au generat venituri din chirii de 116 milioane de euro, în timp ce vânzările retailerilor au crescut cu 9,7% anul trecut, iar numărul vizitatorilor cu 5,3%.

Veniturile din chirii înregistrate în România reprezintă aproape 60% din totalul încasat în cele 9 ţări în care grupul este prezent, în condiţiile în care valoare proprietăţilor de pe piaţa locală, de 1,99 miliarde de euro, cumulează 40% din întreg portofoliul de 4,9 miliarde de euro. NEPI Rockcastle a rezultat din fuziunea anul trecut dintre New Europe Property Investments din Africa de Sud şi Rockcastle Global Real Estate din Mauritius, tranzacţie ce a creat cel mai mare jucător pe piaţa imobiliară din Europa Centrală şi de Est (ECE).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri