Nou șef peste Reforma Feroviară

Data publicării:
gavrila

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a numit un nou șef al Autorității pentu Reformă Feroviară, în locul lui Marian Păun, fostul președinte care a surprins recent opinia publică prin incapacitatea sa de a se exprima coerent într-un interviu acordat presei.

Gigi Gavrilă, noul președinte va avea rang de secretar de stat și îl înlocuieşte pe Marian Păun la conducerea Autorităţii pentru Reformă Feroviară, potrivit publicației clubferoviar.ro.

Numirea a avut loc prin propunerea formulată de către ministrul Transporturilor, Lucian Sova. Decizia de numire în funcţie a fost emisă de către prim-ministrul Viorica Dăncilă, decizie publicată în Monitorul Oficial al României din data de 7 martie.

Gigi Gavrilă este membru fondator al Asociaţiei Inginerilor Feroviari din România – AIFR, în prezent fiind prim-vice preşedinte al acesteia şi membru în prezidiul Asociaţiei Inginerilor Feroviari Europeni – UEEIV.

Noul Preşedinte al Autorităţii pentru Reformă Feroviară este absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti, Facultatea de Transporturi, având şi cursuri post-universitare din 2006 în domeniul managementului proiectelor cu finanţări internaţionale.

După o experienţă feroviară naţională dobândită în cadrul CFR SA şi al Autorităţii Feroviare Române (AFER), începând ca inginer stagiar şi până nivel de şef de departament, a fost ulterior acceptat ca Manager de Proiect la Institutul European de Cercetări Feroviare din Utrecht, Olanda.

După întoarcerea în România, în 2004, a lucrat exclusiv în domeniul privat.

Citește aici cum vede fostul ministru al Transporturilor Dan Marian Costescu reforma transporturilor feroviare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri