Nouă rută feroviară din România către Viena și Budapesta

Data actualizării: Data publicării:
tren viena

Românii pot ajunge la cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa cu trenul. Din gara Satu Mare pleacă zilnic trenuri cu destinația finală Viena și care fac o oprire și în Budapesta. După ce anul trecut a intrat pe piața trasportului feroviar din România cu o cursă directă Cluj Napoca - Viena, o companie austriacă introduce o nouă rută, cu plecare din Satu Mare. Trenul trece și prin Budapesta, așa că românii pot vizita acum și târgurile de Crăciun din Europa.

Trenul internațional care leagă Satu Mare de Viena pleacă din gară zilnic, la ora 9 dimineața. Traversează județul Bihor, trece prin Budapesta și are capăt de linie în capitala Austriei. Compania care a introdus această nouă rută a intrat pe piața transportului feroviar din România în 2018.

Ioana Mihalca - jurnalist Digi24: Locuitorii din nordul României pot ajunge la Târgul de Crăciun de la Viena direct cu trenul. Durata călătoriei este de 9 ore, iar prețul unui bilet pleacă de la 31 de euro.

Până pe 20 decembrie, trenul va circula cu doar două vagoane. Românii care aleg călătoria cu trenul sunt încântați de prețul mic al biletului.

- În vacanță, da. Mă duc s-o iau pe fata mea, spune un bărbat.

- Prețul cum vi se pare?

- Acceptabil. Preț ieftin, de fapt.

- Nu-i scump, confirmă o doamnă.

- Condițiile vi se par bune?

- Da, e curățenie, aud eu că încălzește locomotiva, cred că o să fie cald, mai ales că nici nu-i frig afară.

Trenul are 16 opriri intermediare, iar returul se face pe aceeași rută, cu plecare din Viena, în fiecare zi, la 10:42.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri