O firmă irlandeză va vinde polițe RCA

Data publicării:
masina accident avarie asigurare GettyImages-493811841

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a răspuns afirmativ notificării primite din partea Băncii Centrale a Irlandei cu privire la solicitarea depusă de o firmă irlandeză de asigurări.

masina accident avarie asigurare GettyImages-493811841

Compania de asigurări Euro Insurance DAC, subsidiară a grupului irlandez LeasePlan Corporation, dorește să activeze pe piaţa asigurărilor auto obligatorii RCA din România, potrivit News.ro.

Astfel, numărul asigurătorilor activi pe piaţa de RCA va ajunge la nouă, în condiţiile în care, în cazul Carpatica, ASF a decis declanşarea procedurii de faliment în luna iulie a anului trecut.

Luna trecută și-a anunțat intrarea pe piața românească și o firmă bulgărească, respectiv DallBogg.

”Euro Insurance DAC poate oferi servicii pentru clasa X (RCA), începând cu data de 3 martie 2017, cu condiţia respectării prevederilor legislaţiei specifice referitoare la asigurările de răspundere civilă auto obligatorii”, se arată în comunicat.

Grupul irlandez LeasePlan Corporation este activ în 23 de ţări şi oferă asigurări de răspundere civilă auto obligatorii (RCA) pentru flota LeasePlan, companie de leasing operaţional membră a grupului irlandez, dar şi pentru alte flote mari. LeasePlan Insurance se supune reglementărilor Băncii Centrale a Irlandei.

Liderul pieţei RCA a devenit Euroins, la finalul anului trecut, cu o cotă de piaţă de 21%, depăşind fostul lider, Asirom (17,3%). La jumătatea anului trecut, Asirom avea o cotă de piaţă de 22,3%, iar Euroins deţinea 18,4%. În topul pe 2016 urmează City Insurance (16,1%), Carpatica (10,5%), Allianz-Tiriac (9,5%), Omniasig (9%), Groupama (7%), Generali (5,1%) şi Uniqa (4,9%). 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri