Oltenia va avea drum expres de mare viteză, dar nu autostradă - soluţie pentru Ford

Data publicării:
oltenia drum FB

Oltenia va avea drum expres de mare viteză, pe ruta Pitești - Craiova, cu patru benzi pe care se va putea circula cu 130 la oră, anunţă Olguţa Vasilescu.

autostrada3 facebook cnadnr 17 12 2015

„Diferența faţă de autostradă este că nu are și benzile de refugiu. Și mai e o diferență... Foarte importantă! Va fi gata în doi ani şi nu în 6! Ministerul Transporturilor a luat, recent, decizia de a construi drum expres de mare viteză și nu autostradă, la presiunea parlamentarilor PSD din Oltenia care doresc o soluție rapidă și adaptată nevoilor de trafic”, a scris Olguţa Vasilescu pe pagina de Facebook.

Ea face trimitere la o declaraţie a vicepreședintelui Senatului Claudiu Manda. El a explicat, vineri după-amiază, motivele pentru care reprezentanții Guvernului au ales să realizeze un drum de mare viteză și nu o autostradă.

„Construcția unui drum expres de mare viteză în regim de autostradă (lățime standard drum expres – 21 m, lățime drum expres de mare viteză cu regim de autostradă Craiova-Pitești – 23 m, viteză de rulare – 130 km/h, două benzi pe sens, separator de sens, fără bandă de urgență) are avantajul unui timp mai scurt de execuție. Mai mult, pentru acest proiect există deja acordul de mediu! La fel de important este că se va scoate la licitație pe tronsoane și cele mai importante care vor fi date în folosință sunt centurile orașelor Balș și Slatina. Totodată, în luna mai vor fi finalizate și scoase la licitație proiectarea și execuția și sperăm că după parcurgerea tuturor procedurilor, în această toamnă, să avem un câștigător care va demara începerea lucrărilor. Oltenia nu mai putea aștepta șase ani pentru o autostradă! În doi ani de zile sperăm că vom circula deja pe un drum expres de mare viteză cu regim de autostradă, care se va intersecta cu A1 undeva la km 70. Această decizie a fost prezentată astăzi în cadrul întrevederii cu reprezentanții companiei Ford care, de altfel, atunci când au decis să vină la Craiova, au pus condiții legate de infrastructură. Spre deosebire de alte Guverne care au tot tergiversat această problemă, actualul guvern, sprijinit de toți factorii politici, a ajuns la un acord și a trecut de la vorbe la fapte”, a declarat vicepreședintele Senatului României, Claudiu Manda.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri