Prim pas pentru al treilea pod peste Dunăre

Data publicării:
Bacuri mic+mare

Premierul Sorin Grindeanu promite că documentația pentru cel de-al treilea pod peste Dunăre, realizat pe teritoriul României, va fi publicată cel târziu vineri.

Pod-Macin-Braila

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat în deschiderea şedinţei de Guvern că "astăzi (nr. - 27 aprilie) sau în următoarele 24 de ore o să se încarce pe SEAP (nr. - portal licitaţii) documentaţia privind podul Brăila-Tulcea".

"Podul Brăila-Tulcea, cu legătură adiacentă şi la Galaţi este o investiţie de 1,4 miliarde de lei, fară TVA, proiectare plus execuţie. Vorbim de aproximativ 500 de milioane de euro. Îmi doresc ca lucrurile să meargă cât se poate de rapid, legat, transparent. Vorbim de fonduri euroepne, ITI şi de o investiţie de care se vobeşte de foarte mult timp", a declarat Sorin Grindeanu în deschiderea şedinţei de Guvern. 

Construirea podului peste Dunăre este unul dintre cele mai vechi obiective anunţate de autorităţile din judeţele Brăila, Tulcea şi Galaţi, pentru care până în prezent s-au realizat mai multe studii de prefezabilitate şi fezabilitate.

Circulația între județele Galați, Brăila, pe de o parte, și Tulcea, pe de altă parte, se face cu bacuri deținute de firme private. Apariția podului va da o lovitură afacerilor acestora.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri