Pro Infrastructura: Contractul pentru lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva a fost reziliat, deși e aproape gata

Data actualizării: Data publicării:
autostrada lugoj deva

Compania de Drumuri a reziliat contractul pentrul lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, potrivit Asociației Pro Infrastructură.

Astfel, inaugurarea respectivului lot devine incertă, cu toate că tronsonul de 21 de kilometri este gata în proporție de 99%. Motivul - șefii de la Drumuri nu se înțeleg cu constructorul, după ce au cerut extinderea garanției lucrărilor de la 4 la 10 ani.

Recent, ministrul Răzvan Cuc spunea că problemele de pe lotul 3 nu sunt deloc mari și că se pot rezolva chiar dacă se dă drumul traficului. Altfel spus: românii au o bucată nouă de șosea de mare viteză, pe care pot circula, dar nu circulăm.

Loturile 3 și 4 fac parte din autostrada de circa 100 de kilometri Lugoj-Deva, care, cândva, ar urma să lege Capitala de vama Nădlac. De ani de zile, autoritățile se împiedică în promisiuni și incompetență când vine vorba de aceste bucăți de drum.

Construcția lotului 4 a început în iunie 2013 și a costat peste 400 de milioane de lei, iar construcția lotului 3 în noiembrie, același an, cu o valoare a contractului de aproape 600 de milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri