Probleme grave pentru noul model de avion Boeing. Ușa s-ar fi desprins în timpul unui test

Data actualizării: Data publicării:
boeing-777X
Foto: Wikipedia

Confruntat deja cu criza avioanelor 737 MAX, gigantul Boeing a întâmpinat o serie de probleme tehnice joi seară în cursul testelor viitorului lung-curier 777X cu inspectori ai Agenţiei Federale a Aviaţiei Americane (FAA), au delarat mai multe surse pentru AFP.

Ulterior, testele au fost suspendate, a declarat un purtător de cuvânt al Boeing, refuzând să precizeze dacă aceste anomalii vor duce la amânarea primului zbor de încercare al modelului 777X prevăzut la începutul lui 2020.

„Incidentul este pe cale de a fi examinat, iar echipa lucrează pentru a înţelege originea problemei”, a spus purtătorul de cuvânt într-un e-mail.

Potrivit unei surse apropiate dosarului care a solicitat anonimatul, o uşă a avionului a fost smulsă în timpul testului.

Aceste teste de presurizare fac parte din procesul de aprobare a avionului, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al FAA.

Ele urmăresc să supună avionul unor condiţii care depăşesc condiţiile operaţionale reale pentru a se asigura de fiabilitatea şi integritatea sa.

Se întâmplă rar ca o uşă să fie smulsă în cursul unui test de presurizare, a informat o sursă din industria aviaţiei.

Boeing a insistat vineri asupra faptului că aceste teste sunt ultimele dintr-o serie pe care Boeing le desfăşoară cu 777X de mai multe luni.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri