Proiect: Aeroport în sudul Capitalei

Data actualizării: Data publicării:
aeroport

Adunaţii Copăceni - Bejing, Adunaţii Copăceni - New-York. Ori Shanghai, Dubai, Taipei... Dacă va fi să fie cum vrea guvernul actual, ori cum în zadar au promis guvernele ultimului deceniu, din mărunta comună giurgiuveană se va zbura, curând, spre Asia şi America, deopotrivă. Minunea e aşteptată şi-n Adunaţi, şi la vecinii din 1 Decembrie. Ar dezvolta zona, zic localnicii. Li s-ar face drumuri bune, ar veni şi metroul... Plus că-n locul ciulinilor şi hârtoapelor de astăzi, ar sclipi... stewardesele.

Viorica Dăncilă, primul ministru al României: Al cincilea proiect: construirea aeroportului Bucureşti - Sud.

Proiectul guvernamental anunţat recent are nevoie de cel puţin 300 de hectare. În sudul Capitalei, însă, o asemenea suprafaţă nu există nici la Popeşti - Leordeni, nici la 1 Decembrie, Berceni sau Dărăşti. Aeroportul ar putea fi construit doar la Adunaţii Copăceni, pe câmpul din dreapta şoselei spre Giurgiu. Politicienii au pus ochii pe teren de câțiva ani, dar până acum degeaba: încă-i sărăcie în comună, tot ciulini cresc pe şanţuri, iar multe drumuri... tot ca vai de ele sunt.

Pe câmp nu a ajuns canalizarea şi nici apa curentă. Comuna n-are pensiune, n-are hotel. Dar localnicii sunt oricând bucuroşi de oaspeţi.

Aeroportul Internaţional Adunaţii Copăceni... e aşteptat şi la vecinii din 1 Decembrie. Se discută despre el şi la birt... şi la primărie.

-Să se ţină de cuvânt! Că vorba aia... Cum se spune? Din asta, de cutare, cutare, cutare Păi ce, nu ne convine şi nouă să fie frumos la noi?

Petre Gheorghe, primar localitatea 1 Decembrie: În zona de sud, dezvoltarea va veni, într-adevăr, odată cu prezenţa acestui aeroport. Guvernul a lansat pentru anul Centenar şi acest proiect: aeroport în zona de sud. Deocamdată rămânem la cele lansate acum zece ani. Acest proiect de importanţă strategică o să se întâmple, cât de curând. Sper ca fiind în anul Centenar, să se şi întâmple.

- Păi mai sunt şase luni.

- Înţeleg de la Ministerul Culturii că se prelungeşte Centenarul cu încă un an, aşa că speranţele noastre nu vor muri chiar în anul ăsta.

În planul guvernamental, aeroportul din sudul Capitalei va fi punct de tranzit către Asia - Pacific şi... Europa - America. Va avea cel puţin două terminale şi va fi tranzitat de 30 de milioane de pasageri pe an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri