Razie la taximetriști sâmbătă noaptea. Nereguli grave descoperite de polițiști

Data actualizării: Data publicării:
taxi1

Polițiștii au făcut razie azi-noapte în Capitală și au găsit doi șoferi care transportau clienți, deși nu aveau dreptul să conducă. S-au ales cu dosar penal. Și nu sunt singurele nereguli descoperite de agenți. După ce au verificat 170 de taximetriști, polițtiștii au dat aproape 100 de sancțiuni, în valoare totală de 39 de mii de lei.

Poliţist: Dumneata trebuie să mergi acum cu 1,69 cât ai pe uşă...
Taximetrist: Păi, şi când se urcă un client în maşină, nu vede chestia asta?
Poliţist: Se urcă clientul şi merge cu 1,99.
Taximetrist: Păi şi nu vede că-i 1,69 pe uşă şi 1,99 în aparat?
Poliţist: Mergeţi să vă reparaţi aparatul, mergeţi cu el la Metrologie pentru că nu aveţi voie să schimbaţi dumneavoastră tariful.
Taximetrist: Nu sunt eu de vină pentru chestia asta.

Unul dintre taximetriştii verificaţi nu avea atestat, autorizaţie valabilă şi, în plus, tariful afişat de aparat era mai mare decât cel de pe uşa maşinii. Acesta a susţinut în faţa agenţilor că aşa a primit autoturismul de la firma pentru care lucra. Şi compania a fost sancţionată.

Inspector Claudiu Costea, Brigada Rutieră: În aparatul de taxat erau două tarife, ceea ce nu este normal, conform legii. A fost sancţionat transportatorul autorizat cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, iar conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă de 2.500 de lei pentru că nu avea atestat profesional. S-au ridicat plăcuţele de înmatriculare şi certificatul pentru că s-a stabilit că nu deţinea autorizaţie taxi valabilă.

Din cei 170 de taximetristi verificaţi, 17 nu aveau autorizaţie de transport persoane valabilă, astfel că au rămas fără maşini pentru jumătate de an.

Inspector Claudiu Costea, Brigada Rutieră: Au fost depistaţi doi conducători auto taxi care nu aveau dreptul de a conduce pe drumurile publice, acesta fiind suspendat temporar. Ambilor li s-au întocmit două dosare de cercetare penală.

Agenţii au dat 96 de sacţiuni contravenţionale în valoare de 39 de mii de lei. Poliţiștii spun că vor continua controalele pentru că numărul de reclamaţii din partea clienţilor este tot mai mare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri