Răzvan Cuc o atacă pe Corina Creţu: Vorbea azi de Autostrada Moldovei, dar o confunda cu Autostrada Unirii

Data actualizării: Data publicării:
corina cretu - fb 1
Europarlamentarul a spus că la nivelul Comisiei Europene se manifestă o flexibilitate pentru un deficit bugetar mai mare. FOTO: Arhiva Digi24

Comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu, a declarat, vineri, după protestul #şîeu de la nivel naţional, că Guvernul nu a trimis o solicitare de finanţare pentru studiul de fezabilitate al Autostrăzii Moldova, cu toate că Uniunea Europeană poate da o parte din bani pentru acest proiect. Candidatul pro România pentru europarlamentare a precizat că în ceea ce priveşte Autostrada Moldova, Guvernul nu a făcut la Comisie o solicitare de finanţare pentru studiul de fezabilitate, asta în ciuda faptului că, aşa cum susţine Creţu, Comisia ar fi fost de acord cu o finanţare. „Doamna Creţu vorbea azi de Autostrada Moldovei, dar o confunda cu Autostrada Unirii”, a declarat la Digi24 ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

„E foarte important să ştii despre ce vorbeşti. Dacă vrei într-adevăr să ajuţi România, bate-te pentru România, pentru demnitatea pe care ţi-a dat-o acolo şi ajută!”, a replicat ministrul Transporturilor.

Totodată, el a spus că anvelopa pe care o are România pe fonduri europene e insuficientă pe modulul de transport.

„Luăm 85% din fondurile europene şi vom lua şi mai multe fonduri”, a dat asigurări Răzvan Cuc.

Întrebat despre proiectul referitor la centura Capitalei şi despre cum a reuşit Bulgaria să realizeze un proiect de acest tip într-un an şi jumătate, ministrul a răspuns: „Ar trebui să fim mai patrioţi, să nu ne mai subestimăm, să îi dăm exemplu pe alţii, ei au făcut poate într-un relief fără probleme vizavi de un acord de mediu”.

„Referitor centura la profil de autostradă, când am vrut să o lansez, anumite influenţe ne-au spus că nu e fezabilă din punct de vedere al indicatorilor de trafic şi că centura actuală ar putea să ţină tot traficul”, a spus ministrul.

Întrebat la cine se referă când foloseşte termenul "influenţe", Răzvan Cuc a răspuns: „Oameni foarte bine pregătiţi, care sunt români duşi la Bruxelles. În loc să îşi ajute ţara, că românii le-au dat votul, eu le spuneam avem proiecte, ei spunem că nu, le duceam documentaţiile, le spuneam: avem Sibiu - Piteşti, avem Piteşti - Craiova... până la urmă le-am lansat”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri