Refugiații ucraineni vor putea călători gratuit cu trenul în România și în Ungaria

Data publicării:
calatori gara de nord
Peste o mie de cetățeni azeri, refugiați din Ucraina, au ajuns în Gara de Nord cu un tren CFR venit de la Iași în București, vineri, 4 martie 2022. Foto: Inquam Photos / Gorge Călin

Oamenii din Ucraina care au fugit de război vor putea călători gratuit cu trenul în România și în Ungaria, potrivit unei decizii comune a guvernelor României și Ungariei anunțată sâmbătă seara.

Astfel, biletul emis de CFR Călători va fi valabil până la frontiera cu Ungaria, unde un refugiat va primi alt bilet cu titlu gratuit de la operatorul feroviar ungar, MAV.

CFR anunță că toți cetățenii străini care provin din Ucraina vor beneficia în România de călătorii gratuite cu trenul.

De asemenea, din cauza numărului mare de călători, CFR urmează să deschidă alte două case pentru bilete internaționale și încă 7 pentru călătorii interne la Gara de Nord din București.

„Biletele acordate cu titlu gratuit vor permite circulaţia pe teritoriul naţional pentru persoanele refugiate, dar şi continuarea călătoriei dincolo de frontieră, după ce vor primi de la operatorul feroviar ungar, în tren, alte bilete cu titlu gratuit”, anunță un comunicat al CFR Călători, citat de Agerpres.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri