Autostradă între Timişoara şi Belgrad

Data actualizării: Data publicării:
ciolos serbia

România ia în calcul construirea unei autostrăzi între Timişoara şi Belgrad. Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit joi cu omologul său sârb, Aleksandar Vucici, la Prefectura din Timişoara. Potrivit lui Dacian Cioloş, masterplanul deja-existent prevede un drum naţional între România şi Serbia, însă în perioada următoare se va face un studiu de fezabilitate care va stabili dacă nu cumva se justifică înlocuirea acestuia cu o autostradă.

Decizia vine după ce, în luna septembrie, cele două ţări au câştigat finanţare europeană pentru studiile necesare construirii autostrăzii.

Potrivit proiectului, Uniunea Europeană va da României şi Serbiei 9,3 milioane de euro pentru studiul de fezabilitate, studiile geo-tehnice şi proiectul tehnic al viitoarei şosele rapide. Întocmirea documentelor ar dura 4 ani, aşa că lucrările ar putea începe abia în 2020.

„Noi avem un masterplan deja aprobat care, din păcate, în momentul de față nu prevede o autostradă de legatura spre Belgrad, dar prevede un drum național pe când, pe cealaltă parte se prevede o autostradă. O să analizăm și noi posibilitatea eventual de a adapta lucrurile în măsura în care, în urma studiului de fezabilitate pe care vrem să-l lansăm și de o parte și de alta a frontierei, în perioada imediat următoare, ajungem la concluzia că și de partea noastră se justifică o autostradă”, afirmă Dacian Cioloş, premierul României .

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri