ROMATSA: Indemnizații brute de pensionare cât un SUV

Data actualizării: Data publicării:
romatsa FB
Foto: Facebook

Angajaţii ROMATSA beneficiază, în medie, de 300.000 lei la pensionarea anticipată, brut, echivalentul a peste 60.000 de euro, reiese din lista cu cele 50 de revendicări ale sindicaliştilor care au făcut ieri grevă.

Dacă salariile ridicate și indemnizațiile de concediu generoase pot fi explicate de munca grea și stresantă prestată de controlorii de zbor, sumele mari primite la pensionare de către aceștia nu își găsesc o explicație.

Pe lângă respectarea acestui drept pentru toţi angajaţii care vor fi în situaţia de a se pensiona anticipat, sindicaliştii de la ROMATSA mai cer negocierea şi corelarea salariilor cu creşterea traficului aerian, precum şi majorarea fondului de salarii pentru angajarea de noi controlori, potrivit Economica.net.

Conducerea ROMATSA a propus fonduri de 3,69 milioane de lei pentru onorarea în 2016 a 12 cereri de pensionare anticipată/ cu reducerea vârstei de pensionare pentru grupă de muncă, adică o medie de 308.000 lei/angajat, reiese din lista de revendicări a Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România-ATSR.

Propunerea conducerii Regiei i-a nemulţumit pe sindicalişti, care solicită acordarea acestui drept tuturor salariaţilor care îndeplinesc condiţiile pentru a se pensiona anticipat şi nu unui număr limitat de persoane. Ei mai spun că "patronatul nu oferă în fapt nimic altceva decât respectarea unui drept existent, agreat prin Contractul Colectiv de Muncă".

Andreiaş Păduraru, secretar general al ATSR, spune că toţi controlorii de trafic aerian din Europa beneficiază de astfel de bonificaţii pentru pensionarea anticipată, acestea fiind plătite dintr-un fond unde se varsă o parte din taxa de survol. De asemenea, cifrele de mai sus reprezintă sume brute, la care se aplică contribuţii şi alte taxe de circa 34%, potrivit lui Păduraru.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
romatsa FB
Ce revendicări au greviștii ROMATSA
romatsa sediu agerpres 7898509
Ministrul Transporturilor: La ROMATSA, salariu mediu de 21.000 lei
romatsa FB
ROMATSA: Traficul aerian va reintra în normal în trei ore
romatsa-2
Greva controlorilor de zbor s-a încheiat. 44 de curse afectate
romatsa sediu agerpres 7898509-3
Greva de la ROMATSA este legală
Partenerii noștri