Salrom va livra 300.000 tone sare pentru deszăpezire

Data publicării:
masina deszapezire

Societatea Naţională a Sării (SNS) va livra Companiei de Autostrăzi și Drumuri Naționale 300.000 de tone de sare pentru deszăpezirea din această iarnă.

"Societatea Naţională a Sării S.A. a participat la licitaţia desfăşurata on-line în sistemul SEAP de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. pentru contractul de furnizare sare pentru deszăpezire, necesară în campania de iarnă 2017-2018”, potrivit Salrom.

Contractul prevede livrarea de către SNS a unei cantități de 300.000 tone sare pentru deszăpezire către cele şapte Directii Regionale de Drumuri si Poduri (Bucureşti, Craiova, Timişoara, Iaşi, Braşov, Cluj şi Constanţa).

Contractul va fi semnat vineri, potrivit declarațiilor făcute de oficiali ai companiei de drumuri pentru Digi24.ro.

În decembrie 2016 un raport al Curții de Conturi reclama o situație incredibilă. Salrom vindea sarea de deszăpezire la prețuri mai mari decât cele la care o exporta.

Regia Sării a vândut Companiei de Autostrăzi sarea de iarnă la preț dublu față de export, afirma Curtea de Conturi într-un raport dedicat gestionării resurselor minerale din România. În perioada 2010-2012, Societatea Națională a Sării SA a livrat la export produsul sare pentru drumuri conform contractelor încheiate cu partenerii externi, la preţuri cuprinse între 14,5 -21 euro/tonă (preţ la poarta salinei), fără a fi acoperite costurile înregistrate, în condiţiile în care către CNADNR SA (Compania de Drumuri și Autostrăzi) livrările au fost efectuate la preţuri cuprinse între 36,76-39,36 euro/tonă.

În perioada 2013- 2015, SNS SA a livrat la export produsul sare pentru drumuri conform contractelor încheiate cu partenerii externi, la preţuri cuprinse între 20,2 - 29,2 euro/tonă (preţ la poarta salinei), fără a fi acoperite costurile înregistrate, în condiţiile în care către CNADNR SA, a livrat acelaşi produs la preţuri cuprinse între 39,7 - 44,6 euro/tonă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri