Se vor scumpi cartelele de metrou? Ministrul Transporturilor: „Este o opțiune”

Data actualizării: Data publicării:
Stație de metrou în București.
Stație de metrou în București. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, spune că „este o opțiune” scumpirea călătoriilor cu metroul, în condițiile în care prețul cartelelor nu a crescut în ultimii 5 ani, dar inflația e mai mare. Pe de altă parte, o astfel de decizie ar spori mai mult reticența bucureștenilor față de transportul în comun, mai ales pe durata pandemiei, spune ministrul.

„Este o opțiune. Nu am avut această discuție. Aștept să se instaleze noua conducere. Dar de 5-6 ani nu a mai crescut tariful. Pe partea de venituri – se poate umbla și acolo, dacă facem comparație cu alte capitale din zonă”, a spus Drulă la Digi24.

„Trebuie să avem un pic grijă, pentru că suntem și în pandemie și oamenii au o oarecare teamă de mijloacele de transport în comun, dar există o flexibilitate în momentul în care de 5 ani, numai dacă ne uităm la inflație, ar trebui măcar o ajustare în zona asta”, a adăugat el.

Ministrul spune că acest lucru ar putea ajuta bugetul companiei, dar nu va umple găurile.

„La o creștere de 20% pe zona tarifară, în medie, că nu trebuie să crească la fel titlul de două călătorii cu abonamentul, se pot aduce undeva la 50 de milioane de lei în plus pe an, ceea ce ajută pe partea de venituri”, a spus Drulă.

Ministrul nu crede însă că metroul s-ar putea susține financiar doar din vânzarea de titluri de călătorie.

„În 2016 se susținea 60%, ceea ce e într-o zonă sănătoasă, 70% ar fi fost și mai bine, și acum s-a prăbușit la 30%, ceea ce e nesustenabil”, a adăugat el.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri