Secretele șoferilor prudenți

Data publicării:
teste masina rezistenta

Ce trebuie să facem în caz că ne răsturnăm cu maşina, cum se simte impactul frontal şi ce decizii de ultim moment ne salvează atunci când maşina intră în derapaj? Sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le-au învăţat la Braşov instructorii auto participanţi la un curs gratuit de conducere defensivă.

Partea cea mai interesantă a cursului de condus preventiv a fost de departe cea practică. Instructorii auto au trecut prin simulatoare de impact frontal, de răsturnare laterală, de derapaj şi de frânare de urgenţă pe suprafaţă alunecoasă.

Claudiu Loghin, reporter Digi24: „Suntem în simulatorul de răsturnare al atelierului de securitate, pe care îl parcurg instructorii auto prezenţi la acest curs. Unul din cele mai importante lucruri pe care le învaţă instructorii prezenţi în acest simulator este că trebuie să înceapă să părăsească maşina doar atunci când vehiculul este cât de cât într-o poziţie stabilă. Şi totul începe cu găsirea unui punct fix, apoi cu detensionarea centurii de siguranţă, ca ea să poată fi deschisă, şi se termină cu părăsirea maşinii”.

Instructorii auto au fost încântați:

„A fost o chestie foarte bună şi multe chestii bune de învăţat”.

„E o practică destul de bună pentru instructori, pentru că ştii să te comporţi în anumite situaţii”.

Au fost multe situaţii care pe noi ne ajută să le expunem elevilor noştri, cu mai multe detalii, care e importanţa lor în siguranţa traficului rutier.

Cursurile de conducere defensivă sunt gratuite pentru instructorii auto.

„Scopul campaniei este reducerea numărului de accidente de circulaţie şi a consecinţelor acestora, în zona categoriei de vârstă 18 - 24 de ani”, spune Costin Tătuc, consultant la Academia Titi Aur..

Numai în acest an, în judeţul Braşov s-au produs peste 200 de accidente rutiere grave în care au murit 34 de oameni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri