Șeful de la Autostrăzi va încasa 1.000 de euro lunar pentru 1-2 ore de muncă, pe lângă salariul de 7.000 de euro

Data actualizării: Data publicării:
ionita cnair

Ministerul Transporturilor l-a numit pe Ștefan Ioniță, șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Consiliul de Administrare al companiei CFR Călători.

Informația apare pe situl de internet al companiei naționale CFR Călători, companie care nu are nici în clin nici în mânecă cu realizarea de autostrăzi și drumuri naționale, zonă în care Ștefan Ioniță este specialist. CFR Călători se ocupă desigur cu transportul persoanelor pe calea ferată.

În această funcție, pentru o participare lunară care poate dura 1-2 ore, Ștefan Ioniță va mai încasa în jur de 1.000 de euro, pe lângă salariul său de la CNAIR, cuprins între 4.500 și 7.000 de euro.

Digi24.ro a relatat recent că C.A. CNAIR a discutat mopdalități de majorare a salariului lui Ștefan Ioniță, pe baza unei componente variabile, în pofida faptului că nefiind numit procedura de selecție prevăzută de OUG 109, nu are dreptul la astfel de plăți. Citește ”Șeful de la Autostrăzi vrea bani în plus pentru performanțele sale”.

De ani buni numirile în Consiliile de Administrație ale celor câteva zeci de companii, regii sau autorități subordonate Ministerului Transporturilor sunt modalitățile prin care conducerea ministerului își răsplătește din banii publici funcționari apropiați.

Pentru o participare de 1-2 ore lunar, deseori în mai multe Consilii de Administrație, funcționari ministerului condus de Lucian Șova ajungă să ia mii de lei bune fără prea mare efort și timp pierdut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri