Sibiu: O aeronavă Wizz Air s-a întors la sol la scurt timp de la decolare după ce o pasăre a lovit unul dintre motoarele avionului

Data publicării:
wizzair avion wizzair com
Foto: wizzair.com

O aeronavă a companiei Wizz Air care urma să plece, joi seară, la ora 18.10, la Londra de pe Aeroportul Internaţional Sibiu s-a întors la sol la scurt timp de la decolare, iar zborul a fost anulat, după ce o pasăre a lovit unul dintre motoarele avionului. Pasagerii au fost redirecţionaţi pe alte rute, în funcţie de opţiunile personale şi posibilităţile operatorului aerian, relatează News.ro.

„Zborul companiei Wizz Air, numărul 3771, de la Sibiu la Londra, cu plecarea programantă la ora 18:10, a fost anulat. După decolare, o pasăre a lovit unul dintre motoarele aeronavei, motiv pentru care pilotul comandant a decis întreruperea zborului şi întoarcerea aeronavei la sol". a informat, joi seară, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional Sibiu, Nicoleta Boborodea.

Sursa citată a precizat că, în aceste condiţii, pasageri au fost debarcaţi şi rerutaţi, în funcţie de opţiunile personale şi posibilităţile operatorului aerian.

Potrivit aceleiaşi surse, o echipă de intervenţie din partea operatorului aerian a sosit deja la faţa locului, pentru evaluarea situaţiei şi stabilirea măsurilor de remediere.

Noul incident intervine după ce, tot joi, două curse aeriene, de data aceasta ale companiei Blue Air, au fost nevoite să se întoarcă din drum. Aeronavele plecaseră cu aproape 300 de pasageri la bord. Oamenii ar fi trebuit să ajungă la Londra şi Milano, dar avioanele s-au întors după aproximativ 40-50 de minute de zbor, întrucât, spun reprezentanţii companiei, s-a aprins un indicator de avertizare la bord.

La 40-50 de minute de la decolare, pasagerii cursei spre Londra au tras o sperietură când măştile de oxigen au căzut, iar echipajul a anunţat că vor reveni pe aeroportul din Bacău. Potrivit Blue Air, decizia a fost luată ca urmare a declanşării unui semnal de alarmă la bord. După verificări tehnice, aeronava şi-a reluat zborul. Tot un semnal de alarmă declanşat în timpul zborului a determinat aterizarea pe aeroportul Otopeni a celeilalte aeronave Blue Air, care decolase cu destinaţia Milano. Pasagerii şi-au continuat drumul cu o altă aeronavă. 

 

(surse: Digi24, News.ro)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri