Șoferii STB, nemulțumiți de autobuzele turcești. Reacția firmei Otokar după avalanșa de probleme tehnice 

Data actualizării: Data publicării:
otokare

Autobuzele noi din Capitală le dau mari bătăi de cap şoferilor. Au intrat în folosinţă abia ieri, iar şoferii deja se plâng: ba că nu pornesc motoarele, ba că îngheaţă de frig în cabine, ba că autobuzele noi nu respectă comenzile. Ghinion a avut şi un şofer de pe linia 302: minute în şir s-a chinuit să închidă uşa cabinei sale ca să plece din staţie. Când în sfârşit s-a închis, uşa nu mai voia să se deschidă. Blocat înăuntru, şoferul a pornit la drum.

- Ia, uite: vezi problema?
- Ce? Nu vrea?

- Turcule!?
- Nu merge uşa?
- S-a stricat?
- Bă tu eşti proastă?
- Să trag eu? Trag eu?
- Hai, hai! Hopa!
- Da, deschideţi-o acum!
- Nu mai merge deschisă!
- Păi v-aţi blocat în interior.
- Doamne, Doamne!

Problemele autobuzelor turceşti sunt subiectul principal de discuţie la fiecare capăt de linie. Conversaţia de mai jos a fost surprinsă de o echipă Digi24.

Șofer: S-au defectat deja. Din prima zi, ştii?
Alt șofer: Păi da, s-au stricat.
Reporter: Câteva?
Șofer: Sunt mai multe! Sunt prost concepute.

Citește și ”Ce suntem obligați să facem pentru următorul veac românesc”

Conducerea STB a interzis șoferilor să vorbească despre probleme tehnice ale autobuzelor

Public, şoferii au interdicţie de la conducerea STB să detalieze subiectul. Unii sindicalişti sfidează însă directiva şi atrag atenţia în special asupra... mentenanţei noilor autobuze. În loc să fie asigurată de compania turcă vreme de opt ani, aşa cum a anunţat Primăria Capitalei în vară, defecţiunile sunt reparate de... angajaţii STB.

Mihai Trancă, lider sindical STB: În condiţiile în care firma Otokar asigură mentenanţa, de ce sunt întreţinute de personalul STB, fost RATB? Sunt remediate de către salariaţii Societăţii de Transport Bucureşti.

Reporter: Cu ce piese?

Mihai Trancă, lider sindical STB: Se improvizează! Există o echipă, din ce am înţeles, reprezentantă a firmei Otokar care vine prin diferite unităţi, unde sunt autobuzele, şi le mai acordă sprijin.

teapa otokar
Autobuzele turcești cumpărate de Primăria Capitalei le dau mari bătăi de cap şoferilor.

Citiți și:

Defecţiunile de ieri sunt înregistrate în foile de parcurs ale şoferilor liniei 336. Pe ele sunt notate ora defecţiunii şi ora remedierii. Cel cu problemă la siguranţa generală, de exemplu, s-a defectat la 11:40, a fost reparat la ora 14:00 şi a revenit pe stradă la 15:00. Asta înseamnă că nu a produs pentru bugetul societăţii de transport... fix trei ore şi 20 de minute!

Duminică dimineață, la ora 11:00, un alt autobuz nou, staționa cu avariile puse la Universitate, sensul către Piața Rosetti.

Societatea de Transport Bucuresti susţine că toate cele 30 de autobuze noi sunt funcționale, iar unele probleme semnalate în mediul online, precum temperatura din interior, sunt cauzate şi de şoferii care încă nu sunt familiarizați cu noile mijloace de transport.

La rândul lor, printr-un comunicat, OTOKAR anunţă că autobuzele sunt conforme cu documentaţia din procedura de atribuire şi îndeplinesc toate standardele europene şi internaţionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri