Sorin Grindeanu a anunțat câștigătorul contractelor pentru cele 3 loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău. Este un constructor român

Data publicării:
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Contractele pentru execuţia celor trei loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău au fost câştigate de un constructor român. După semnarea documentelor, acesta are la dispoziţie 30 de luni pentru finalizarea lucrărilor, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Îmi doresc să nu existe contestaţii, astfel încât să putem semna contractele cât mai repede pentru această autostradă finanţată cu bani din PNRR”.

Lotul 1 (Focşani - Domneşti Târg) are o lungime de 35,60 kilometri şi o valoare de 2,35 miliarde de lei (fără TVA).

Lotul 2 (Domneşti Târg - Răcăciuni) se întinde pe 38,78 km, iar valoarea execuţiei acestuia se ridică la 2,48 miliarde de lei (fără TVA), în timp ce costurile pentru Lotul 3 (Răcăciuni - Bacău), în lungime de 21,52 km, ajung la 1,67 miliarde de lei (fără TVA).

Pe traseul întregii secţiuni de autostradă Focşani - Bacău, de 95,9 km, vor fi construite 91 de poduri şi pasaje, potrivit Agerpres.

„Îmi doresc să nu existe contestaţii, astfel încât să putem semna contractele cât mai repede pentru această autostradă finanţată cu bani din PNRR”, a scris ministrul pe Facebook.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri