Statul expropriază Mănăstirea Lainici

Data publicării:
manastirea lainici

Un proiect de Hotărâre de Guvern pus în dezbatere publică de Ministerul Transporturilor prevede faptul că Mănăstirea Lainici din judeţul Gorj trebuie să cedeze statului peste 4.000 de metri pătraţi de păşune şi alţi peste 5.000 de metri pătraţi de păşune. Suprafeţele sunt necesare pentru modernizarea DN66.

manastirea lainici

Conform proiectului de HG, urmează să înceapă procedura de expropriere publică a proprietăţilor aflate pe traseul lucrării de interes naţional „Reabilitarea DN 66 Filiaşi – Petroşani”. În total, statul va expropria 10.747 de metri pătraţi de teren aflaţi în acest moment în proprietatea localităţilor Porceni, Bumbeşti şi Bumbeşti Jiu şi a Mănăstirii Lainici.

Conform proiectului, cele mai mari suprafeţe trebuie cedate de lăcaşul de cult. Este vorba despre 4.051 de metri pătraţi de păşune, pentru care despăgubirea ar urma să fie de 1.300 de lei. De asemenea, Mănăstirea Lainici va mai ceda pentru modernizarea Drumului Naţional 66 şi 5.119 de metri pătraţi de pădure. Ar urma să primească de la stat 3.800 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri