Sari la conținut

Sute de mii de euro plătite pentru deszăpezire, în urma unor ”negocieri” ale Companiei de Drumuri

CNAIR a atribuit contracte de deszăpezire de peste 536.000 de euro pentru patru loturi administrate de DRDP Craiova. Atribuirea a avut loc prin negocieri și nu prin licitații, ”ca urmare a unor evenimente ce nu puteau fi prevăzute”.

a2 deszapezire

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a atribuit contracte de deszăpezire pentru patru loturi administrate de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare, valoarea totală a contractelor fiind de 2,4 milioane lei (536.000 euro), cu TVA, potrivit unor anunţuri de atribuire publicate pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Negocierea a avut loc fără publicarea unui anunţ de participare din cauza existenţei unei situaţii de urgenţă, potrivit CNAIR, informează News.ro.

”Situaţie de urgenţă extremă ca urmare a unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă, în conformitate cu condiţiile stricte stabilite în directivă”, se arată în anunţ.

Contractele vizează prestarea de servicii de deszăpezire în iarna 2016-2017, pe drumurile naţionale din administrarea DRDP Craiova, pentru Secţia de Drumuri Naţionale (SDN) Râmnicu Vâlcea.

Primul contract, în valoare de 725.358 lei (161.141 euro), cu TVA, pentru lotul 2, baza Vâlcea 2, a fost atribuit firmei Construcţii Generale Oltenia din localitatea Brezoi, judeţul Vâlcea.

Al doilea contract, de 414.691 lei (92.107 euro), cu TVA, pentru lotul 6, baza Horezu, a fost câştigat de firma Capitrans din localitatea Slătioara, judeţul Vâlcea.

Pentru lotul 8, baza Cerna, contractul de 682.805 lei (151.626 euro), cu TVA, a fost atribuit firmei Wins Construct Project, din Bucureşti.

Anduna Servimob, din Bucureşti, a câştigat contractul de 594.115 lei (131.972 euro), cu TVA, pentru lotul 4, baza Voineasa.

În luna noiembrie a anului trecut, CNAIR a atribuit contracte de deszăpezire până în 2020 pentru doar trei din cele cinci loturi administrate de DRDP Craiova, în cadrul SDN Craiova, SDN Turnu Severin şi SDN Slatina, pentru care va plăti 88,2 milioane de lei (19,5 milioane euro), cu TVA.

Citește aici cum firme apropiate PSD au primit în această iarnă contracte importante de deszăpezire.

Pe aceeași temă