Taximetriștii vor bani de la Uber

Data publicării:
Uber, aplicatii ride sharing, intersectie, zebra, smartphone
Foto: Guliver/GettyImages

Taximetriștii londonezi susțin că Uber trebuie să le plătească daune. Ei spun că, după ce a apărut aplicația de mobil a companiei din Statele Unite, fiecare șofer a pierdut peste 11.000 de euro. Așa că organizația taximetriștilor din capitala Marii Britanii caută consiliere juridică. Vor să dea în judecată Uber.

Șoferii de taxi din Londra vor să dea în judecată Uber, după ce aplicația de mobil a primit o licență temporară pentru a opera în capitala Britanică. Jurnaliștii Sky News cred că este posibil ca factura totală pentru Uber în acest potențial proces să se ridice la suma de 1,4 de miliarde de euro.

Asociația șoferilor de taxi licențiați a confirmat că poartă discuții cu proprii avocați în legătură cu un proces.

Secretarul general al asociației a declarat că: „Am fost contactați de un număr de membri pentru a-i ajuta să descopere dacă există o bază pentru un potențial proces colectiv al șoferilor de taxi împotriva Uber.”

Reprezentatul asociației a mai adăugat că sunt încă în primele etape ale obținerii unei consilieri juridice.

Sky News susține că organizația șoferilor de taxi va argumenta, cel mai probabil, că 25.000 de șoferi de taxi londonezi au suferit pierderi din cauza Uber, în cuantum de aproximativ 11.000 de euro timp de cinci ani.

Uber, companie care a schimbat ideea de taxi în mai multe capitale ale lumii, a câștigat luna trecută în instanță o licență provizorie. Asta după ce autoritatea de transport din Londra a refuzat să îi reînnoiască licența în septembrie 2017.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri