Traficul pe Transalpina s-a redeschis. Care sunt restricțiile pentru șoferi

Data actualizării: Data publicării:
transalpina

A fost redeschisă circulația pe Transalpina, cel mai înalt drum din România, între stațiunea Rânca și Obârșia Lotrului. Aproape două luni au muncit drumarii la deszăpezirea șoselei, pentru că troienele ajungeau și la 5 metri. Circulația a fost reluată cu mai multe restricții pentru șoferi, însă. Şoseaua poate fi tranzitată doar pe timpul zilei, de autovehicule de până la 7,5 tone, iar viteza maximă este de 30 de kilometri pe oră.  Transalpina atinge cel mai înalt punct la 2.145 de metri și atrage, în fiecare an, peste o sută de mii de turiști din întreaga lume.

Circulaţia rutieră pe DN 67C - Transalpina a fost redeschisă, marţi, pe sectorul Rânca - Obârşia Lotrului, după ce drumarii şi poliţiştii au verificat starea drumului. 

Mai precis, se poate circula pe sectorul din DN 67C cuprins între km 34+500 - km 59+800. Traficul este permis doar autovehiculelor cu masa mai mică de 7,5 tone, în intervalul orar 8:00-20:00 şi cu viteza maximă de 30 de kilometri pe oră.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că decizia deschiderii circulaţiei a fost luată în urma verificării stării drumul de către o comisie mixtă formată din reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, Secţiilor de Drumuri Naţionale Târgu Jiu şi Vâlcea, Poliţiilor Judeţene Gorj şi Vâlcea.

„Astfel, pe DN 67C, Rânca - Obârşia Lotrului, circulaţia va fi deschisă doar pentru autovehiculele cu masa maximă toatală autorizată de 7,5 tone, în intervalul orar 08:00-20:00, cu o viteză maximă de 30 km/ora”, arată CNAIR, într-un comunicat.

Circulaţia rămâne deschisă până în 15 octombrie, dar în funcţie de condiţiile meteo, CNAIR poate restricţiona sau prelungi termenul de închidere a circulaţiei.

Şoseaua Transalpina are 148 de kilometri şi străbate judeţele Gorj, Vâlcea, Sibiu şi Alba. Pe perioada iernii, drumul este închis, recomandarea autorităţilor pentru şoferi fiind să circule şi în această perioadă cu atenţie, fiind un drum de munte. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri