Traficul reintrat în normal pe podul Giurgiu-Ruse

Data publicării:
podul prieteniei giurgiu ruse romania bulgaria
Bulgarii au terminat reparațiile la Podul Prieteniei. Traficul a fost reluat pe ambele sensuri

Lucrările de pe Podul de la Giurgiu au fost finalizate și recepționate.

podul prieteniei giurgiu ruse romania bulgaria wikipedia 25 08 2015 1

Traficul rutier în zonă se derulează, la ora actuală, în condiții normale, potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Recepția proiectului "Reabilitare pod Giurgiu, peste Dunăre, pe DN5 Km 64+884" a avut loc în data de 9 decembrie. Lucrările s-au derulat în cadrul a două perioade de programare consecutive, respectiv: faza 1 (lucrări executate și plătite până la 31 decembrie 2015) și faza 2 (lucrări executate începând cu data de 1 ianuarie 2016 și derulate până la sfârșitul proiectului).

Contractul de reabilitare a podului peste Dunăre, Giurgiu — Ruse, pe drumul național DN5, km 64+884, a fost atribuit în luna octombrie 2014 Asocierii Collini Lavori S.p.A. — Tecnic Consulting Engineering.

Valoarea contractului este de 46,157 milioane lei, din care 39,233 milioane lei din FEDR (85%) și 6,923 milioane lei contribuția Guvernul Romaniei (15%).

CNAIR precizează că, în luna noiembrie 2014, a fost emis Ordinul de începere a lucrărilor, acestea constând într-o reabilitare structurală care a permis înlocuirea integrală a sistemului rutier format din plăci prefabricate, straturi asfaltice, sablarea și vopsirea tablierului metalic.

În prezent, traficul rutier pe Podul de la Giurgiu se desfășoară în condiții normale, menționează CNAIR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri