Traversarea podului Giurgiu - Ruse se scumpește

Data actualizării: Data publicării:
RESTRICTII POD GIURGIU

Ministerul Transporturilor a propus modificarea tarifelor de trecere pentru podurile Giurgiu Ruse și Giurgeni - Vadu Oii.

Potrivit unui proiect de ordin al ministrului Transporturilor, Felix Stroe, odată aprobat ordinul un automobilist va plăti pentru trecerea podului Giurgiu-Ruse, sensul de ieșire din țară, suma de 14 lei, inclusiv TVA, față de 13 lei în prezent. În cazul microbuzelor de marfă cu masă sub 3,5 tone biletul de trecere va costa 28 de lei, față de 27 lei în prezent. Și tarifele aplicate trecerii celorlalte categorii de vehicule vor crește. Spre exemplu, dacă în prezent tariful de trecere pentru un camion, cu masă maximă autorizată peste 12 tone și cel mult trei axe, este de 111 lei, după aprobarea ordinului, tariful va fi de 115 lei.

Pentru celelalte poduri tarifele rămân neschimbate, cu excepția celor aplicate riveranilor la podul Giurgeni - Vadu Oii. Dacă în prezent acum se achită 62 de lei pentru 62 de treceri în termen de o lună, după aprobarea ordinului traversarea va fi gratuită, iar numărul de treceri va fi nelimitat, în condițiile unei valabilități a permisului de șase luni.

Proiectul de ordin, prezentat pe pagina de internet a Ministerului Transporturilor, este în dezbatere publică până la data de 28 decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri