Trei intersecții din București, dotate cu camere moderne pentru monitorizarea traficului

Data publicării:
camere-supraveghere-trafic-bucuresti-pmb
Foto: pmb.ro

În trei intersecții din Capitală se va circula mai bine - cel puțin asta promit autoritățile. 15 camere de supraveghere a traficului au fost înlocuite cu unele moderne. Ele vor prelua datele din trafic, pe care le vor transmite către Sistemul de Management al circulatiei din București. Apoi semafoarele vor afișa culoarea verde pentru o perioadă mai mare de timp pe arterele aglomerate.

În următoarea perioadă se vor înlocui și alte 70 de camere de supraveghere din București, instalate în 2008. Noile camere nu vor putea fi folosite însă pentru implementarea proiectului Vinieta Oxigen. Pentru identificarea șoferilor ce nu plătesc taxa impusă de primărie se va face un alt proiect.

Daniel Filipiuc, inginer trafic la Primăria Capitalei: „Noile camere de detecție sunt de ultimă generație - practic, le înlocuim pe cele vechi, 85, care au fost instalate în 2008 - care au o acuratețe mult mai mare. Înainte aveam 86%, acum avem între 93-95 la sută acuratețea vehiculelor numărate în acea intersecție. Sistemul de management al traficului este inteligent, reglează automat timpii de verde al semafoarelor integrate în acest sistem. Ne amintim, în 2007, orașul era blocat și în mai 2008, când am dat drumul la sistem, s-a văzut o îmbunătățire”.

Zonele în care au fost instalate cele 15 camere sunt:

- Intersecția Străzii 11 Iunie cu Bulevardul Regina Maria;

- Intersecția Calea Moșilor cu Strada Hristo Botev;

- Intersecția Calea Moșilor cu Strada Doctor Paleologu.

În etapa următoare, celelelalte 70 de camere de acest tip, instalate în anul 2008, vor fi înlocuite, precizează PMB.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri