Trei noi curse săptămânale introduse de Blue Air

Data publicării:
blue air facebook

Compania Blue Air a anunţat vineri că începe operarea rutei Cluj-Napoca - Birmingham, de trei ori pe sâptămână, în zilele de luni, miercuri şi vineri, crescând astfel numărul destinaţiilor disponibile cu plecare de pe Aeroportul Internaţional Cluj la 11.

blue air facebook

”Ne bucurăm că începând de astăzi (vineri n.r.) oferim clujenilor posibilitatea de a călători direct către Birmingham, al doilea oraş ca mărime din Marea Britanie. Încă din momentul anunţării acestei rute cererea a fost mare, datorită legăturilor comerciale dintre Cluj-Napoca şi Regatul Unit, a interesului turistic foarte mare, dar şi a fluxului de studenţi. Interesul nostru pentru piaţa din Transilvania este subliniat de faptul că, începând cu sezonul de vară 2017, vom aloca o a doua aeronavă Boeing 737-800 bazei din Cluj-Napoca. Dezvoltarea noastră este în concordanţă cu intenţiile noastre de a stimula turismul din judeţul Cluj”, a declarat Gheorghe Răcaru, director general Blue Air, pentru News.ro.

Directorul Aeroportului Internaţional Cluj, David Ciceo, a precizat că mărirea numărului de destinaţii operate de compania Blue Air apropie instituţia de atingerea nivelului de trei milioane de pasageri în anul 2017.

”Inaugurarea zborurilor Cluj-Napoca – Birmingham reprezintă nu doar o premieră pentru Aeroportul Internaţional Cluj cât şi cea de-a 6-a destinaţie Blue Air operată de pe aeroport în acest an. Dezvoltarea bazei aeriene Blue Air de la Cluj-Napoca nu se opreşte aici, în 2017 urmând să fie deschise 5 noi rute şi să fie alocată cea de-a doua aeronavă aeroportului clujean, premise ideale pentru ca Aeroportul Internaţional Cluj să înregistreze anul viitor un trafic de aproximativ trei milioane de pasageri”, a declarat David Ciceo.

Începând cu luna martie a anului viitor, Blue Air îşi extinde prezenţa în Transilvania prin alocarea celei de-a doua aeronave Boeing 737-800, adaugând patru noi rute cu plecare de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj: către Londra Luton (26 martie 2017), Larnaca (9 aprilie 2017), Nisa (10 aprilie 2017) şi Hamburg (3 iunie 2017). Din 15 iunie 2017, un zbor intern va conecta Cluj de Constanţa, litoralul Mării Negre devenind astfel foarte accesibil. De asemenea, Blue Air va creşte frecvenţele pe ruta către Dublin, de la două la trei zboruri săptămânale.

Potrivit datelor furnizate de companie, Blue Air înregistrează anul acesta creşteri atât în privinţa numărului de pasageri transportaţi, cât şi al numărului de avioane care alcătuiesc flota. Compania estimează o creştere de 50% a traficului faţă de anul precedent, la un total de 3,2 milioane de pasageri în 2016.

De pe Aeroportul Internaţional Cluj, Blue Air operează rutele Birmingham, Bucureşti, Constanţa, Dublin, Hamburg, Iaşi, Larnaca, Liverpool, Londra, Nisa şi Timişoara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri