Trei sensuri giratorii suspendate vor apărea în București

Data publicării:
pasaj berceni

Coloane de maşini, claxoane, nervi, zeci de minute pierdute aiurea în trafic. Este peisajul de pe Centura Capitalei. Şoferii vor mai avea de aşteptat până vor scăpa de ambuteiaje. 2021 este termenul avansat de oficiali pentru finalizarea lucrărilor. Vorbim despre trei sensuri giratorii suspendate din sudul Bucureştiului, dar şi pasajul de la Mogoşoaia. Numai că până acum localnicii nu au văzut picior de muncitor.

E ce se întâmplă zilnic în punctul în care Şoseaua Berceni taie Centura Bucureştiului - una dintre cele mai aglomerate zone din sudul Capitalei. Şoferii pierd zeci de minute aici. De vină sunt în special cei care nu mai au răbdare să stea în coloană şi depăşesc pe contrasens. Situaţia va fi rezolvată prin construirea unui sens giratoriu suspendat şi dublarea numărului de benzi pe porţiunea de Centură dintre Şoseaua Berceni şi Şoseaua Olteniţei.

Întregul proiect costă 146 de milioane de lei fără TVA. Însă mai avem de așteptat până vom putea folosi Pasajul Berceni. Durata contractului este de 6 luni pentru proiectare, la care se adaugă 24 luni pentru execuție. Lucrarile ar trebui finalizate pâna la data de 6 septembrie 2021, cel mai târziu.

Alin Șerbănescu, CNAIR: În primul rând înseamnă o fluidizare consistentă a traficului din zonă, pentru că va elimina intersecția la nivel între centura Capitalei și drumurile care vin perpendicular dinspre București spre Berceni.

Reprezentanţii asociaţiilor care luptă pentru dezvoltarea infrastructurii sunt sătui, însă, de astfel de promisiuni.

Ionuţ Ciurea, Asociația ProInfrastructura: Nu este realist, pentru că nu avem toată birocraţia rezolvată. Hai să spunem 3 ani, un termen realist, uşor pesimist. În rest nu avem rezolvată problema, pentru că se circulă în continuare pe o bandă pe sens.

De altfel, spun aceiaşi activişti, toţi cei 35 de kilometri ai Centurii de Sud a Capitalei au probleme în acest moment. Şoseaua e plină de gropi, iar miile de maşini care o traversează zilnic se înghesuie pe o singură bandă pe sens. Reprezentanţii CNAIR promit că situaţia se va schimba în următorii ani, când ar urma să fie date în folosinţă trei sensuri giratorii suspendate şi un pasaj.

Alin Şerbănescu, CNAIR: Dacă nu vor apărea aceste contestații, până în anul 2021 vom avea pasajele Olteniței, Domnești, Berceni și Mogoșoaia și situația rezolvată pe Centura Capitalei. Nu ascund că pe restul Centurii de Sud existentă nu vom mai lărgi în următoarea perioadă la 4 benzi, deoarce urmează să construim Autostrada de Centură.

Va mai trece însă mult până când şoferii vor putea circula pe A0, cum a fost botezată Autostrada de Centura. Primul contract ar putea fi semnat la sfârșitul acestei săptămâni. E vorba despre construirea lotului 2, care va avea puţin peste 16 kilometri. Când va fi gata, Autostrada de Centură Bucureşti Sud va avea o lungime totală de 51 de kilometri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri