Metrorex: Aglomeraţia de miercuri de la metrou a fost produsă de două urgenţe medicale

Data actualizării: Data publicării:
Aglomerație la stația de metrou Eroilor. Foto: DigiVOX
Aglomerație la stația de metrou Eroilor. Foto: DigiVOX

Aglomeraţia de la metrou produsă în două rânduri în cursul zilei de miercuri, o dată dimineaţa şi o dată seara, a fost cauzată de urgenţele medicale suferite de doi călători, unul de 53 de ani, iar celălalt de 42 de ani, au transmis reprezentanţii Metrotrex.

Conform unor precizări transmise presei miercuri seara, în ambele situaţii s-a intervenit în baza protocoalelor medicale, prin personalul specializat SMURD şi cu sprijinul personalului Metrorex, însă acest lucru a afectat circulaţia trenurilor de metrou în zona staţiilor de metrou Piaţa Unirii 1 şi Timpuri Noi.

„Cele două situaţii au fost generate de două urgenţe medicale suferite de doi călători. În ambele situaţii s-a intervenit cu profesionalism, conform protocoalelor medicale, prin personalul specializat SMURD şi cu sprijinul personalului Metrorex. În ambele situaţii intervenţiile s-au finalizat prin resuscitare şi preluare de către ambulanţele specializate. Este adevărat, intervenţiile respective au afectat circulaţia trenurilor de metrou în zona staţiilor de metrou Piaţa Unirii 1 şi Timpuri Noi, dar prin intervenţia profesionistă a personalului specializat SMURD cele două persoane au fost resuscitate. Vârsta acestora, 53 şi 42 de ani”, explică reprezentanţii Metrorex.

Aceştia subliniază că media celor care folosesc transportul cu metroul este de circa 320.000 de călători.

„Doi călători din cei circa 320.000, dar putea fi oricare dintre cei 320.000. De aceea mulţumim tuturor celor care au înţeles situaţia de urgenţă”, a adăugat compania.


Știrea inițială:

Metroul înregistrează o nouă problemă, miercuri după-amiază, din cauza unui incident la stația Timpuri Noi. Asta după ce, dimineață, circulaţia trenurilor de metrou a fost blocată pe Magistrala 1, tot din cauza unei urgenţe medicale și care a necesitat intervenţia SMURD.

Potrivit relatărilor primite de la telespectatorii Digi24, circulația metroului pe magistralele 1 și 3 este blocată miercuri seara din cauza unei urgențe medicale la stația de metrou Timpuri Noi.

aglomeratie metrou
Aglomerație la stația de metrou Eroilor. Foto: DigiVOX

Garniturile staționează în stații aproximativ 10-15 minute, lucru care duce automat la întârzieri și în celelalte stații, unde călătorii se înghesuie pe peroane.

Comunicatul Metrorex:

„Astăzi, 07.10.2020, începând cu ora 18:32, din cauza unei urgențe medicale semnalate într-un tren la stația de metrou Timpuri Noi, pe Magistralele 1 și 3, circulația trenurilor de metrou se desfășoară cu dificultate. La acest moment, sunt realizate procedurile medicale ce se impun în astfel de situații, respectiv intervenția echipajelor SMURD. Pentru continuarea deplasării celorlalți călători, circulația trenurilor se desfășoară pe firul 1 al stației Timpuri Noi. Călătorii sunt informați cu privire la această situație prin instalațiile de sonorizare de la nivelul peroanelor. Vă mulțumim pentru înțelegere!”


Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire luaţi legătura cu noi la secţiunea DigiVOX a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail sau pe conturile noastre de Facebook și de Twitter. Ne puteţi trimite fotografii şi filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304. Vă rugăm să precizaţi numele, data şi locul din care le transmiteţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri