Un polițist pus șef peste CA la Compania de Investiții Rutiere

Data publicării:
costin mihalache

Numit cu o zi înainte consilier de stat în aparatul de lucru al prim-ministrului Viorica Dăncilă, Costin Mihalache, absolvent al Academiei de Poliție, va conduce Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Investiții Rutiere.

Ministerul Transporturilor l-a numit vineri în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CNIR) pe Costin Mihalache, un funcționar de bază din ultimii ani ai tuturor guvernelor PSD, câștigător lunar al unor venituri cuprinse între 5.000 și 10.000 de euro, potrivit informațiilor deținute de Digi24.ro și declarațiilor de avere ale acestuia.

Cu doar o zi înainte Costin Mihalache a fost numit în funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă.

OUG 55 din 2016, actul de înființare al companiei descrie obiectul de activitate al CNIR: ”Va asigura serviciul public de dezvoltare a infrastructurii de transport rutiere pentru transportul populaţiei şi al mărfurilor, în condiţii de siguranţă a circulaţiei, timpi de deplasare comparabili cu cei din Uniunea Europeană şi confort în trafic”.

Costin Mihalache se va ocupa împreună cu Narcis Neaga, directorul general care a gestionat proiectul autostrăzii scufundate lot 3 Sibiu Orăștie, de strategiile de dezvoltare a investițiilor rutiere din România.

Potrivit CV, Costin Mihalache este licențiat al Academiei de Poliție, facultatea de Drept. Îi liupsesc orice studii mai serioase în domeniul economiei, transporturilor sau construcțiilor civile. El este însă unul dintre bugetarii bine plătiți ai României, cu venituri rotunjite din participări la diferite Consilii de Administrare ale companiilor de stat.

În 2016 el a primit un salariu de la Electrica CFR SA de 83.922 lei, o indemnizație Transelectrica de 263.298 lei și o indemnizație de la Compania de Drumuri de 6.278 lei pentru două luni de prezență în CA. Indemnizațiile în CA se primesc pentru de regulă o singură participare lunară la o ședință care poate dura 1-2 ore. Un total de 353.498 lei, respectiv 6.500 de euro pe lună.

Costin Mihalache a mai fost preşedinte al consiliului de administraţie al CNADNR (Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri) până în martie 2016, fiind numit în 2013. Mihalache a ocupat şi funcţia de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului/Cancelaria Primului-ministru. În perioada februarie 2014 – ianuarie 2015, Costin Mihalache a îndeplinit funcţia de secretar de stat, şef al Serviciului de Coordonare şi Control al agenţilor economici de sub autoritatea S.G.G., cu împuternicire pentru Transelectrica şi Transgaz.

Citește cazul lui Adrian Mlădinoiu, aghiotantul lui Liviu Dragnea, ajuns membru în CA al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri