Un vagon încărcat cu substanțe periculoase a deraiat în Caraș-Severin. Informații pentru călători

Data actualizării: Data publicării:
tren deraiat cfr marfa

Traficul feroviar este blocat în Caraş-Severin, după ce un vagon al unui tren de marfă care transporta substanţe periculoase a deraiat. Trenurile de călători sunt oprite, iar pasagerii transbordaţi  între staţiile CF Valea Cernei şi Băile Herculane.

tren deraiat - - cfr infrastructura
Foto: arhivă CFR Infrastructură

Circulaţia feroviară este închisă marți dimineață între staţiile Valea Cernei - Topleţ, după ce un vagon din compunerea unui tren privat de marfă a deraiat de un boghiu la ieşire din staţia Topleţ, informează CFR într-un comunicat.

„Pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar se asigură transbordare cu mijloace auto pe relaţia Valea Cernei - Băile Herculane. Până la această oră s-a asigurat transbordare auto pentru trenul IR 1695, care circulă în relaţia Bucureşti Nord - Timişoara. Această măsură se va menţine până la finalizarea operaţiunilor desfăşurate la faţa locului. Echipele de intervenţie feroviare vor acţiona în zona deraierii cu vinciuri hidraulice pentru ridicarea şi repunerea pe şină a boghiului, urmând apoi ca personalul feroviar să verifice starea liniei şi să intervină pentru eventuale remedieri din punct de vedere tehnic, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă”, precizează compania.

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest eveniment şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au drept scop reluarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă”, se mai arată în comunicat.

Magdalena Tocmelea, purtător de cuvânt ISU Semenic, a precizat pentru Digi24 că vagonul a deraiat în jurul orei 4:20, la aproximativ un kilometru de gara Topleţ, dinspre Orşova.

Este un tren de marfă, încărcat cu gaz de sondă, alte hidrocarburi și gaze lichefiate. Vagonul deraiat nu e răsturnat și nu s-au produs fisuri care să permită scurgerea gazelor”, a adăugat ea. Potrivit acesteia, nu sunt persoane rănite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri