Varianta Ocolitoare a municipiului Tecuci, lungă de 7 km, este gata după 10 ani: Va fi deschisă „în câteva zile”

Data actualizării: Data publicării:
Imagine cu varianta ocolitoare a municpiului tecuci
Varianta Ocolitoare a municipiului Tecuci, va fi deschisă „în câteva zile”, anunță Bogdan Mîndrescu, secretar de stat în ministerul Transporturilor și Infrastructurii. Foto: Facebook / PSD

Varianta Ocolitoare a municipiului Tecuci, va fi deschisă „în câteva zile”, anunță Bogdan Mîndrescu, secretar de stat în ministerul Transporturilor și Infrastructurii. Proiectul este foarte important, atât pentru locuitorii municipiului, cât și pentru șoferii care tranzitează zona, spune Mîndrescu. Construcția trena încă din anul 2012, când s-a dat primul ordin de începere a lucrărilor și în timp a înregistrat întârzieri care au determinat mai multe rezilieri ale contractelor.

Bogdan Mîndrescu: „Încă un obiectiv deblocat și realizat în timp record. În câteva zile deschidem circulația pe Centura Tecuci!

Astăzi, 19 decembrie, am verificat, în șantier, lucrările Variantei Ocolitoare Tecuci, împreună cu reprezentanții CNAIR și ai DRDP Buzău.

Pentru zona municipiului Tecuci acest obiectiv este vital și de aceea este foarte important să finalizăm lucrările cât mai repede.

Am verificat astăzi lucrările în șantier pentru că am vrut să mă asigur că putem deschide circulația pe Varianta Ocolitoare a Municipiului Tecuci chiar luna aceasta, pe data de 28 decembrie.

Proiectul este foarte important, atât pentru locuitorii municipiului, cât și pentru șoferii care tranzitează zona.

Construcția trena încă din anul 2012, când s-a dat primul ordin de începere a lucrărilor și în timp a înregistrat întârzieri care au determinat mai multe rezilieri ale contractelor.

Cu implicare totală, am reușit să deblocăm această investiție și să realizăm obiectivul în timp record. Noul contract pentru această lucrare a fost semnat în 16 aprilie 2021 și a avut valoarea de 41,73 milioane de lei, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în data de 20 mai 2021.

Varianta Ocolitoare a Municipiului Tecuci are cca 7 km, se desprinde din DN24, traversează cu un pasaj superior DN24 și linia de cale ferata Mărășești-Tecuci, continuă până la intersecția cu DJ225, traversează în continuare cu pasaj linia de cale ferată și ajunge la intersecția cu DN25.

Peste câteva zile Varianta Ocolitoare Tecuci va fi dată în trafic. Ne ținem de promisiuni!”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri