Cele două noi avioane TAROM au fost rulate patru ani de Malayesia Airlines

Data actualizării: Data publicării:
tarom boeing 737-800_1

Două aeronave Boeing 737-800 New Generation au aterizat la interval de două minute şi au primit botezul pe pe pista aeroportului Henri Coandă. Sunt noile achiziţii ale TAROM, cumpărate în leasing, după ce au fost rulate mai mult de 4 ani de compania Malaysia Airlines.

Aeronavele nou intrate în flotă în Anul Centenarului poartă numele “Mihai Viteazul” şi “Alexandru Ioan Cuza”. TAROM va plăti peste doi ani o rată lunară de 300.000 dolari pentru fiecare avion, urmând ca în acest an societatea de stat să achiziţioneze alte cinci avioane. De asemenea, cele două avioane Airbus A310, scoase din circuit în ultimii doi ani, au fost deja vândute unei firme armene pentru circa 5 milioane euro, iar luna viitoare vor fi livrate.

Aeronavele Boeing au fost achiziţionate în leasing operaţional de la compania  Boeing, pentru o perioadă de şapte ani, în baza evaluării ofertelor primite din piaţă.

Aeronavele noi pot transporta până la 160 de pasageri pe o distanţă maximă de 2.300 de mile nautice (4.259,6 km).

Anul trecut, alte două aeronave Boeing 737-800 NG au intrat în flota companiei. Acestea au fost preluate în leasing pe 10 ani de la proprietarul avioanelor, compania Air Lease, şi botezate "Marea Unire" şi "Sarmizegetusa".

Aeronavele au 16 locuri la clasa business, scaune echipate cu prize USB, ecrane pentru entertainment montate în tetierele scaunelor şi alte facilităţi pentru confortul pasagerilor. În plus, pentru anul 2018, TAROM a prevăzut o sumă de 440,25 milioane lei pentru investiţii, potrivit bugetului aprobat la finalul lunii martie de Guvern.

În 2016, TAROM a raportat pierderi de 46,97 milioane lei (11,1 milioane euro), iar societatea nu a mai înregistrat profit din 2007.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri