Sari la conținut

VIDEO. Gaură de 40 de cm în podul de la Fetești

Se circulă pe un singur sens pe podul Feteşti peste Dunăre, din cauza unei gropi apărute în carosabil. De fapt, o gaură, pentru că prin ea se vede pământul pe care se sprijină piciorul podului. Iată imaginile:

În carosabil a apărut o gaură cu un diametru de 40 de centimetri, prin care se vede pământul pe care se sprijină piciorul podului. Doar armătura drumului a mai rămas pe această porţiune. Groapa a apărut aproape de piciorul podului de la Fetești, pe sensul dinspre Constanța spre Capitală. Problema nu este doar la nivelul asfaltului. Pe această porțiune a cedat și betonul, a rămas doar armătura podului.

Încă de dimineaţă, Poliţia rutieră a restricţionat traficul în zonă. Pe o porţiune de 400 de metri, maşinile circulă pe un singur fir dinspre Constanţa spre Capitală. O problemă în plus pentru şoferi, pe o autostradă şi aşa plină de denivelări.

Nu se poate merge cu 130, limita de viteză care este permisă”, spune un șofer.

Unii se bucură că este asemenea groapă. O s-o repare și o să mai facă o groapă cineva, o să câștige niște bani din gropi”, spune un altul.

Reprezentanţii Companiei de Administrare a Infrastructurii spun că săptămâna viitoare vor repara provizoriu zona afectată. Ulterior, podurile Feteşti şi Cernavodă ar putea intra într-un program de reabilitare.

Se va interveni săptămâna viitoare pentru remedierea provizorie a situaţiei, asta însemnând cofrarea şi turnarea betonului pe zona avariată, după care asfaltarea acestui tronson. Anul acesta pregătim deja caietele de sarcini pentru scoaterea la licitaţie a reabilitării complete a podului de la Feteşti şi a podului de la Cernavodă”, a precizat pentru Digi24 Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Compania de drumuri încasează anual în jur de 25 de milioane de euro din taxa de trecere a podurilor dunărene.

Podul Feteşti a fost deschis în 1987, odată cu secţiunea Feteşti-Cernavodă din Autostrada Soarelui şi de atunci nu a mai fost reabilitat.