VIDEO. La un pas de tragedie. Cum arată traficul sub Podul Constanței la o oră de vârf

Data actualizării: Data publicării:
pod constanta trafic

Podul Constanţa, o ameninţare iminentă pentru mii de oameni, intră în sfârşit în reparaţii. Şi asta după ce pilonii podului au ajuns din ce în ce mai şubrezi, iar structura de rezistenţă se sfărâmă. În ultimii 40 de ani, nimeni nu a mai lucrat serios la această construcţie.

După ce studenții de la Construcții au filmat starea precară a podului, iar imaginile au fost difuzate de televiziuni și s-au viralizat, autorităţile au decis să intervină de urgenţă.

Francesca Simionescu, reporter Digi24: „Ne aflăm sub podul feroviar, pe sensul de mers către Chitila, la ieșirea din București. După cum vedeţi bulevardul este plin de maşini, pe aici trec zilnic mii de oameni. Sunt două linii de tramvai, alte două de troleibuz, una de autobuz şi câte două benzi de circulaţie pe sens. Pe deasupra noastră trec garnituri de tren care cântăresc sute de tone, podul ar putea oricând să cedeze sub greutatea lor, este un real pericol pentru toţi cei care tranzitează această zonă. A fost construit acum 80 de ani, iar cele mai recente reparaţii s-au făcut în urmă cu 40 de ani, însă nu putem vorbi de o consolidare totală. Lucrările la acest pod vor începe de luna viitoare, se va lucra noaptea atunci când traficul nu este intens. Valoarea totală a reparaţiilor se ridică la 5 milioane de lei”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri