Viorica Dăncilă: CE a aprobat finanțarea autostrăzii Sebeș - Turda

Data actualizării: Data publicării:
autostrada sebes turda apr 2016

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, miercuri, că aprobarea la nivel european a finanţării autostrăzii Sebeş - Turda cu suma de 272 milioane de euro reprezintă o veste excelentă şi un pas important înainte în domeniul infrastructurii rutiere din România.

Anunțul a fost făcut la momentul la care aproape jumătate din autostradă este definitivată în proporție mai mare de 90%. "Voi începe cu o veste excelentă dintr-un domeniu presant şi foarte important. Doamna comisar Corina Creţu a anunţat ieri (marţi - n.r.) că finanţarea pentru autostrada Sebeş - Turda a fost aprobată. Este vorba de 272 de milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională. Vor fi astfel legate pe o distanţă de 70 de kilometri autostrăzile A1 Orăştie - Sibiu, A3 Gilău - Câmpia Turzii. Mă bucur foarte mult că, iată, facem un pas important înainte în domeniul infrastructurii şi sper ca în perioada următoare astfel de veşti bune să devină o regulă", a declarat Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern. 

Stadiul autostrăzii depășește 93% pe două din cele patru loturi ale autostrăzii (3 și 4), în timp ce pe celelalte două loturi acesta este cuprinse între 39% și 44%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri