Wizz Air îşi extinde activităţile din Cluj din martie 2017

Data publicării:
avion al companiei wizz air pe pista
Probleme cu mai multe zboruri Wizz Air în ultimele zile, pe Otopeni. Foto: wizzair.com

Compania ungară low-cost Wizz Air, liderul pieţei transportului aerian de pasageri din România, a anunţat marţi că îşi extinde activităţile din Cluj-Napoca începând din martie 2017, prin achiziţia celei de-a şasea aeronave din flota din Cluj-Napoca, dar şi prin deschiderea a şase noi rute către Stockholm, Bratislava, Baden-Baden, Frankfurt, Larnaca şi Malta.

wizzair avion2 wizzair com

Cea de-a şasea aeronavă, care se va alătura flotei din Cluj-Napoca din martie 2017 reprezintă o investiţie suplimentară de 98 de milioane de euro realizată de Wizz în România, mărind cu 36 de locuri de muncă echipa din Cluj-Napoca, formată din 163 de angajaţi.

Noile rute vor fi introduse începând cu sfârşitul lunii martie din 2017, iar bilete pe aceste rute sunt puse la vânzare pe site-ul operatorului aerian începând de la 39 de lei.

Din Cluj-Napoca, compania aeriană mai operează zboruri către şi dinspre Basel, Barcelona, Nuremberg, Milano Bergamo, Dortmund şi Londra Luton.

În perioada 1 decembrie 2015 - 30 noiembrie 2016, Wizz Air a transportat mai mult de 1,3 milioane de pasageri către şi de la baza sa din Cluj-Napoca.

Compania ungară Wizz Air a transportat peste 4 milioane de pasageri la nivel naţional în primele trei trimestre ale acestui an, o creştere de peste 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit informaţiilor transmise de companie la solicitarea News.ro.

Wizz Air estimează că va ajunge la o cotă de piaţă în România de 30,2% pentru întregul an 2016, în creştere cu 1,1% faţă de 2015.

Compania are în prezent zboruri pe 129 de rute, spre 19 ţări, inclusiv pe o rută internă, între Bucureşti şi Cluj, şi operează pe 10 aeroporturi din România.

În acest an, compania a deschis două noi baze, în Iaşi şi Sibiu.

Pe piaţa din România, principalii concurenţi ai Wizz Air sunt Blue Air, Tarom, Ryanair şi Lufthansa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri