Zboruri Iași-Timișoara și Iași-Cluj, de la TAROM

Data actualizării: Data publicării:
avion tarom shutterstock

Compania aeriană TAROM a inaugurat duminică zborul aerian care leagă Timişoara de Iaşi. Preţul unui bilet porneşte de la 20 de euro de persoană, iar frecvenţa zborurilor va fi de patru pe săptămână. De asemenea, directorul general al companiei, Werner Wolff, a anunţat că TAROM intenţionează ca din toamnă să introducă o cursă directă Iaşi-Cluj Napoca.

avion tarom shutterstock
Foto: Shutterstock

Directorul companiei aeriene Tarom, timişoreanul Werner Wolff, a venit la Timişoara la bordul primei curse TAROM care a sosit de la Iaşi.

„Am venit acasă. Sincer să vă spun, am încercat să zbor de la Timişoara la Iaşi, dar pe vremea respectivă nu exista zborul. Mă bucur că am posibilitatea să îl inaugurez. Mă bucur că în anul Centenarului Taromul va reveni iarăşi ca şi companie. Sper să fie compania care uneşte România”, a declarat Werner Wolff.

La rândul său, preşedintele CJ Iaşi Maricel Popa a declarat că modernizarea aeroportului din Iaşi va continua şi că ţinta este atingerea unui trafic de trei-patru milioanede pasageri în câţiva ani.

Cursele sunt programate în zilele de luni, miercuri, joi şi duminică, iar aeronaovele cu care se va opera sunt de tipul ATR cu o capacitate de 48 de locuri.

Tarifele pornesc de la 20 de euro cu toate taxele pentru un zbor dus, în vreme ce un drum dus-întors este în medie 50 de euro, inclusiv bagaj de cală.

De asemenea, TAROM analizează posibilitatea unor rute directe între Constanţa şi Timişoara sau între Constanţa şi Oradea, dar şi a unui zbor direct Timişoara-Chişinău.

În acest context, preşedintele Camerei de Comerţ Iaşi, Paul Butnariu, i-a solicitat directorului TAROM să analizeze posibilitatea introducerii unor curse de la Iaşi către Amsterdam şi Paris, în timp ce directorul Continental Automotive Iaşi Marian Petrescu a spus că ar fi oportun un zbor direct între Iaşi şi Frankfurt.

De la Iaşi au existat zboruri directe către Cluj şi Timişoara până în luna februarie a acestui an, efectuate de companie Blue Air, însă acestea au fost suspendate, operatorul aerian motivând unele „fricţiuni” provocate de cei de la Aeroportul din Timişoara.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri