Trei sferturi din Palatul Primăverii a fost înstrăinat. Printre noii proprietari figurează și Ambasada Kuweitului

Data publicării:
palat primaverii 1

”Am făcut aceste estimări pentru a da o valoare cât mai apropiată de realitate și, în plus, am încercat să facem o comparație cu proprietățile existente pe piață din acest moment. Cartierul Primăverii este cea mai căutată zona din București pe segmentul rezidențial premium și de lux, iar noi avem în portofoliu mai multe proprietăți din această zonă. Din experiența noastră, proprietățile care au conotații istorice sunt extrem de apreciate de cumpărători”, au spus reprezentanții agenției într-un comunicat de presă.

Reședința are o suprafață construită de 3.000 mp și dispune, în prezent, de un teren de 4.800 mp. Aceasta include și piscină, solar și saună, cinema, seră cu plante exotice, grădină cu păuni. Palatul deține 80 de camere decorate cu tapet de mătase, lambriuri de lemn, tablouri semnate de pictori români celebri, mozaicuri, marmură, candelabre și oglinzi din sticla de Murano. Stilul mobilierului este foarte variat, de la mobilier în stil renascentist, până la Art Deco, piese clasice britanice, piese în stil baroc și în stil Ludovic al XIV-lea și al XV-lea.

Valoarea clădirii este estimata la circa 6-8 milioane de euro, iar cea a terenului la 12-14 milioane de euro, valorile ținând cont de prețurile imobilelor și terenurilor in Cartierul Primăverii, care a fost, conform specialiștilor imobiliari, dintotdeauna cea mai căutată zonă din București pe segmentul rezidențial premium și de lux.

Un singur detaliu scade atractivitatea palatului, spun experții de la Regatta: o parcelă din grădina din fața locuinței aparține acum Ambasadei Kuweitului. De-a lungul timpului mai multe parcele de teren au fost înstrăinate, din terenul inițial de 14.830 mp rămânând doar 4.800 mp.

În prezent, clădirea se află în administrarea RA-APPS. Palatul din Bulevardul Primăverii a fost construit în anii 1964-1965 pe un teren inițial de 14.830 mp după un proiect al arhitectului Aron Grimberg-Solari. Arhitectura palatului este completată de ansamblul peisagistic conceput de arhitectul Robert Woll, de altfel și principalul designer de mobilier al reședinței.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri