Tudose: „Revoluția fiscală” e o oportunitate pentru companii

Data actualizării: Data publicării:
tudose gov ro (1)

Deşi contestată, „Revoluţia fiscală” aprobată în urmă cu patru zile de Guvern este în sprijinul mediului de afaceri, spune premierul Mihai Tudose, pe pagina sa de Facebook.

El scrie că măsurile adoptate „au în vedere crearea unui mediu de afaceri sănătos și care oferă facilități investitorilor”. Premierul a salutat şi decizia unor companii de a mări salariile brute ale angajaţilor, pentru ca, odată cu mutarea contribuţiilor, lefurile acestora să nu scadă.

Faptul că mai multe companii, mari angajatori, au anunțat că vor prelua contribuțiile angajatului și vor majora salariile este dovada că transferul sarcinii fiscale este o oportunitate pe care antreprenorii o au pentru a-și fideliza angajații”, mai scrie Mihai Tudose.

Cel mai mare angajator privat din economie, lanţul german de supermarketuri Kaufland, a anunţat recent că va mări salariile brute din companie, după aprobarea modificărilor la Codul Fiscal. În urma acestei măsuri, lefurile nete ale salariaţilor vor creşte, în medie, cu 1,5%.

Premierul nu a scăpat prilejul pentru a ataca sindicatele, despre care a spus: „aud voci despre prăbuşirea economiei”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri