Sari la conținut

Ultima listă a ruşinii va apărea luni | ANAF publică în premieră lista românilor cu datorii de peste 1.500 de lei

Până acum, ANAF a publicat trei liste cu firmele şi instituţiile care au datorii la stat. Contribuabilii mari şi mijlocii au strâns 6,4 miliarde de lei, iar cei mici - peste 77 de miliarde de lei. Urmează şi ultima lista, cea cu persoanele fizice, una care nu a mai fost publicată până acum.

Dragoş Doroş, preşedintele ANAF, la emisiunea "În faţa ta": “În momentul ăsta mai avem de publicat persoanele fizice, care sunt în jur de 180.000, între 180.000 şi 200.000”.

Autoritatea fiscală spune că toţi cei care au datorii la Fisc au primit înştiinţări. Abia pe ultima sută de metri unii şi-ai achitat restanţele.

Dragoş Doroş, preşedintele ANAF, la emisiunea "În faţa ta": Nu vreau să vă ascund că această listă este o constrângere benefică şi pentru ANAF şi pentru contribuabili. În aceeaşi măsură, un număr mare de contribuabili, ştiind că se apropie acest moment au venit la ghişeele ANAF”.

Dacă vreţi să vedeţi listele datornicilor la ANAF, trebuie să intraţi pe site-ul data.gov.ro, la "Seturi de Date", iar mai apoi la capitolul "Datoriile către bugetul de stat". De săptămâna viitoare, vor apărea aici toţi cei care datorează Fiscului peste 1.500 de lei.

Rămâne de văzut şi câţi bani vor fi recuperaţi de ANAF după publicarea listei ruşinii. Şi asta pentru că, la categoria micilor contribuabili, în care au fost incluse şi companii aflate în insolvenţă, 62 din cele 77 de miliarde de lei nu mai pot fi recuperate! Adică peste 80 la sută din sumă.  

Urmăriți interviul integral mâine, de la ora 13:05, pe Digi24 și LIVE pe digi24.ro --> http://www.digi24.ro/Media/TV/Live/Digi24