Un drum cu trenul pe distanţe lungi costă cu 10% mai mult

Data publicării:
tren in gara de nord mfax-9

Actualizare 11:03 Și companiile private au scumpit cu 10% biletele. O călătorie de la Brașov la Constanța, cu trecere prin București, la clasa a II-a, costa ieri 72,9 de lei. Astăzi același bilet este 83 de lei, însă operatorul privat va menține până pe 8 septembrie reducerea de 20%, astfel că o călătorie la mare cu trenul privat va fi în continuare mai ieftină decât cea cu trenul de stat. 

Prețul unui bilet Brașov-Constanța într-o garnitură CFR Călători costă, de astăzi, 82,5 lei.

------------------------

Cine merge pe distanţe lungi va avea cel mai mult de suferit. O călătorie din Capitală către Iaşi, Cluj sau Timişoara se scumpeşte cu 10%. Astfel, cine plătea până acum 95 de lei pentru un bilet la clasa a doua pe ruta Bucureşti-Timişoara va plăti acum cu 10 lei în plus.

Norocoși sunt cei care merg pe distanţe scurte, unde creşterea de preţ va fi între 10 şi 50 de bani. De exemplu, cine vrea să ajungă de la Arad la Timişoara va plăti de astăzi cu 20 de bani mai mult faţă de ieri, adică 7,5 lei.

CFR Călători îşi justifică decizia de a umbla la tarife prin creşterea costurilor cu energia şi combustibilii.

Din scumpirea biletelor la tren vor avea de câştigat transportatorii rutieri. Mai ieftine şi mai rapide, microbuzele vor atrage tot mai mulţi clienţi. În prezent, doar 11% din transportul de călători se mai face pe calea ferată. 

Rutele cu cele mai mari creşteri de preţuri

Bucureşti - Cluj de la 85,7 lei la 94,5 lei

Bucureşti - Timişoara de la 95,1 lei la 105 lei

Bucureşti - Iaşi de la 85,7 lei la 94,5 lei

Bucureşti - Constanţa de la 47 lei la 50,5 lei

Bucureşti - Braşov de la 47 lei la 50,5 lei

Rutele cu cele mai mici creşteri de preţuri

Timişoara - Arad de la 7,3 lei la 7,5

Galaţi - Brăila de la 5,2 lei la 5,5 lei

Bacău - Roman de la 6,8 lei la 7 lei

(sursa: CFR Călători)

Fără taxă pe podul Feteşti - Cernavodă

Teoteric, cine se întorcea astăzi de pe litoral, trebuia să plătească taxa de trecere a podului Feteşti - Cernavodă. Potrivit unui ordin al ministrului Dan Şova, scutirea plăţii taxei la podul Feteşti se va menţine până pe 14 septembrie.

În plus, cine are treaba la Ruse va plăti începând de astăzi 3 euro taxa de pod, în loc de 6. Chiar şi aşa taxa percepută pentru traversarea podului peste Dunăre este mai mare la noi decât la bulgari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri