O nouă porțiune din Centura București va fi extinsă la patru benzi. Accesul la Autostrada Soarelui se va face mai rapid

Data actualizării: Data publicării:
Trafic blocat, protest TIR, centura Bucuresti_digivox (2)

Ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a sectorului DN2 – A2 din Centura București a fost emis luni de către Ionel Scrioşteanu, secretar de Stat în Ministerul Transporturilor și Ovidiu Barbier, directorul general adjunct al CNAIR, informează un comunicat al instituției.

Obiectivul principal al acestui proiect este modernizarea a 11,524 kilometri din centura rutieră a municipiului Bucureşti, sector DN 2 (km 12+300) – A2 (km 23+750), constând în principal în sporirea capacităţii de circulaţie de la 2 benzi la 4 benzi de circulaţie (câte două pe sens) şi eliminarea unor intersecţii la nivel prin realizarea unor noduri rutiere, a unor pasaje noi precum şi reabilitarea pasajelor şi a podurilor existente pe acest sector de drum naţional.

“Suntem într-o continuă dezvoltare a infrastructurii rutiere pe Regiunea București - Ilfov, luna trecută am predat aplasamentul constructorului pentru realizarea Pasajului de la Mogoșoaia, iar astăzi deschidem un nou șantier aici pe DN2 - A2. În perioada următoare vom începe mai multe lucrări importante pentru zona București – Ilfov, și anume: Pasajul Berceni, Pasajul Oltenița. De asemenea, în luna iunie încep lucrările la Autostrada A0, cea mai importantă și așteptată de către cetățeni în această zonă.”, a declarat Ionel Scrioşteanu, Secretar de Stat în Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Valoarea contractului semnat cu antreprenorul Tirrena Scavi este de 235.747.292,70 Lei fără TVA, sursa de finanțare fiind Fondul de Coeziune în cofinanțare cu Bugetul de Stat. Durata contractului este de 75 de luni si cuprinde: 15 luni perioada de execuție și minim 60 luni perioada de notificare a defecțiunilor.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri