Un sfert dintre companiile care stau cu chirie în imobilele RA-APPS au datorii la stat

Data publicării:
19012013 20rapps 20fisc-44642

Companiile au restanţe la plata impozitelor pe venit, pe profit şi la plata TVA. Fiscul nu a întârziat să adauge penalităţi şi dobânzi şi astfel suma datorată a urcat la 662 de mii de euro.

Cele mai mari restanţe la buget le înregistrează companiile din media. Pe primul loc se află B1TV Channel, cu peste 180.000 euro. Pe locul următor figurează Editura Intact, cu o restanţă de peste 160.000 de euro.

Lista primilor trei datornici la bugetul de stat este completată de firma Mag Com, cu o datorie de aproape 65.000 de euro.

Statul îşi va recupera în cele din urmă banii de la datornici. Toţi cei 36 de restanţieri, care stau cu chirie în imobilele RA-APPS, se află în executare silită. Dar prin vânzarea bunurilor acestor firme, RA-APPS îşi recuperează chiriile.

Suma este însă mult mai mică decât cea a datoriilor. Într-un an, firmele achită în jur de 450.000 de euro pentru spaţiile primite de la RA-APPS.

„Din cauza chiriilor mici, RA-APPS a ajuns într-o situaţie destul de proastă”

Având în vedere că a practicat chirii foarte mici, RA-APPS a ajuns într-o situaţie destul de proastă. S-a ajuns la anunţul că îşi va vinde o parte din patrimoniul imobiliar, ceea ce s-a şi întâmplat într-un moment prost ales. Au ales primele licitaţii la 3 ani de la începutul crizei”, a afirmat Ion Radu Zilişteanu, analist economic.

Potrivit acestuia, chiriaşii sunt demnitari îndreptăţiţi prin lege să închirieze.

„Am constatat că sunt şi foşti demnitari, dar şi persoane care n-au fost niciodată demnitari. Demnitarii au o chirie mai mică. La cei care nu sunt demnitari se aplică niște chirii apropiate de preţul de piaţă”, a mai completat Zilişteanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri