Unul dintre cele mai mari lanțuri de restaurante din lume se întoarce în România

Data publicării:
mancare fast food 4336543-AFP Mediafax Foto-Karim SAHIB

Pentru atacarea pieţei din România, Burger King a pus deoparte pentru investiţii câteva zeci de milioane de euro. Unităţile care se vor deschide urmează reţeta clasică, fiind împărţite, conform unor surse citate de Ziarul Financiar, în restaurante stradale, drive-in şi restaurante de mall. În urmă cu circa două săptămâni, grupul american a anunţat că a înfiinţat o nouă divizie europeană care se va ocupa de expansiunea brandului în Italia, Polonia, Grecia şi România. În Romania, un prim restaurant ar putea să fie deschis în prima parte a lui 2015.

Burger King a intrat în România cu 13 ani mai târziu decât principalul său concurent la nivel mondial - McDonald's. Primul restaurant a fost inaugurat în ultimul an de prosperitate, 2008. Acest lucru s-a văzut și în datele financiare ale companiei, care nu reuşeşte să deschidă mai mult de cinci restaurante în toată ţara. Criza economică şi rezultatele sub aşteptări au determinat investitorii, Eli Davidai şi Marius Nasta, cei care deţineau franciza prin Atlantic Restaurant System, să renunţe la planurile de extindere.

Aşa se face că în patru ani de la intrarea pe piaţa locală, Burger King număra doar cinci restaurante. Tot atunci reţeaua intra în insolvenţă la cererea Liberty Center.

După intrarea în insolvenţă a Atlantic Restaurant System, firma care administra franciza Burger King, a mai rămas totuşi un local sub acest brand, în Aeroportul Otopeni. El însă este administrat de compania Alpha Rocas, care operează mai multe magazine, cafenele şi restaurante din aeroport.

Lanţul american de fast-food Burger King are peste 13.500 de restaurante la nivel mondial şi afaceri care au depăşit un miliard de dolari anul trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri