V.Ponta: ArcelorMittal amenință cu plecarea în China sau Africa, dacă nu se reduc prețurile la electricitate

Data publicării:
victor ponta bucuros RESIZE -Mediafax Foto-Gabriel Petrescu-1

Victor Ponta a spus aseară, la un post de televiziune, că nu trece o zi în care să nu se întâlnească cu reprezentanții unei companii mari, potrivit MEDIAFAX.

Premierul se întâlnește astăzi cu Lakshmi Mittal, la invitația oficialului român, afirmând că patronul indian are „o mare preocupare față de deciziile pe care le va lua Consiliul European pe energie”.
„Ei spun așa: Europa, dacă nu reduceți prețurile la energie și continuați să le creșteți, nu mai suntem competitivi, ne ducem în China, în Africa, în altă parte, pentru că în Europa nu mai sunt competitivi”, a afirmat șeful Guvernului.

Premierul a adăugat că va analiza măsurile promovate în Spania și Italia, „unde s-au scos cu totul subvențiile, sau în Germania, unde cancelarul Angela Merkel tocmai le-a înjumătățit”.
Victor Ponta a precizat că, în prezent, statul român acordă două certificate verzi, în valoare de 100 de euro, pentru un megawatt.

„I-am întrebat și pe cei cu eolienele, vreți eoliene într-o țară în faliment? Voi discuta cu domnul Mittal despre poziția României la Consiliului European”, a mai spus Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri