V. Ponta: Nu se poate renunța la supraacciza pe carburanți. Cei de la FMI i-au spus acest lucru și președintelui

Data publicării:
Victor Ponta sedinta de Guvern - gov-2.ro

„Asta i-au spus și cei de la FMI președintelui: că nu se poate pentru că, atunci, nu se mai închide bugetul”, a spus premierul.

Ieri, în cadrul unei întâlniri care a durat mai bine de două ore, premierul Victor Ponta şi reprezentanţii FMI au căutat soluţii pentru a acoperi gaura la buget în cazul în care preşedintele îşi va menţine poziţia şi această taxă nu se va aplica.

Printre variante se numără reducerea cheltuielilor şi o mai bună colectare a taxelor. Dar, vine şi o veste proastă. Pentru a putea strânge suficienţi bani la buget, autorităţile iau în calcul şi introducerea unor noi impozite.

Chiar dacă şi-a exprimat speranţa că misiunea FMI va fi un succes, Traian Băsescu a avertizat FMI că nu va fi de acord cu scrisoarea de intenţie dacă aceasta va include, din nou, acciza suplimentară pentru combustibil.

„Responsabilitatea este a Guvernului şi a dumneavoastră, dar o asemenea taxă nu va fi susţinută, public, de către mine, pentru că nu cred că aceasta este o soluţie rezonabilă. Nu blochez decizia dintre dumneavoastră şi Guvern, de data aceasta, dar nu îmi cereţi să semnez aceste negocieri!”, a spus Traian Băsescu, pe 23 ianuarie, la întâlnirea cu reprezentanții FMI.

Premierul Victor Ponta anunțase, pe 18 decembrie, în ședința de guvern, că după discuțiile avute la Palatul Cotroceni poate anunța un „mic compromis”: președintele trimite la Monitorul Oficial legea de promulgare a bugetului de stat și, în schimb, Guvernul amână pentru trei luni aplicarea accizei la carburanți. 


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri